Αιολικό πάρκο στο Βιετνάμ θα κατασκευάσει η Siemens Gamesa

Αιολικό πάρκο στο Βιετνάμ θα κατασκευάσει η Siemens Gamesa
Το έργο αφορά την εγκατάσταση 39 MW
Η Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) πρόκειται να εγκαταστήσει ένα αιολικό πάρκο 39 MW (megawatt) στο Βιετνάμ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της SGRE  την Τετάρτη 4/4/2018 η ανάπτυξη του αιολικού πάρκου Dam Nai που βρίσκεται στη νότια επαρχία Ninh Thuan, χωρίστηκε σε δύο φάσεις.
Κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης, η οποία πραγματοποιήθηκε πέρυσι, η SGRE εγκατέστησε τρεις τουρμπίνες, οι οποίες λειτουργούν ήδη.
Η δεύτερη φάση, η οποία μόλις υπογράφηκε προβλέπει την εγκατάσταση  12 ακόμα στροβίλους, μέχρι τον Οκτώβριο. Η SGRE ανακοίνωσε ότι θα είναι επίσης υπεύθυνη για τις λειτουργίες και τις υπηρεσίες συντήρησης του έργου για τα επόμενα 10 χρόνια.
"Είμαστε δεσμευμένοι στο Βιετνάμ ως αγορά και θέλουμε να είμαστε ο προτιμώμενος συνεργάτης των πελατών μας στην ανάπτυξη έργων αιολικής ενέργειας", ανέφερε σε δήλωσή του ο Alvaro Bilbao, Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Gamesa στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.
Πάνω από 54 gigawatts (GW) αιολικής ενέργειας εγκαταστάθηκαν παγκοσμίως το 2016 και η σωρευτική ισχύς αυξήθηκε κατά περισσότερο από 12% στα  486,8 GW, σύμφωνα με μια έκθεση τον  Απριλίου του 2017 της παγκόσμιας εμπορικής ένωσης Global Wind Energy Council.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης