Τελευταία Νέα

Στα χέρια τεσσάρων εταιρειών η παγκόσμια αγορά αιολικής ενέργειας

Στα χέρια τεσσάρων εταιρειών η παγκόσμια αγορά αιολικής ενέργειας
Η Siemens ξεπέρασε την Vestas στις υπεράκτιες ανεμογεννήτριες
Τέσσερις γίγαντες, με επικεφαλής τη Siemens Gamesa Renewable Energy SA, κυριαρχούν στην παγκόσμια αγορά ανεμογεννητριών, πραγματοποιώντας το 54% των πωλήσεων το 2017.
Οι υπεράκτιες αιολικές εγκαταστάσεις βοήθησαν την Zamudio, την Ισπανία, να ξεπεράσει την Vestas Wind Systems A / S και να γίνει ο κορυφαίος κατασκευαστής τουρμπίνας στον κόσμο, σύμφωνα με έκθεση της Bloomberg New Energy Finance.
Η Siemens έθεσε σε λειτουργία πέρυσι 9,52 γιγαβάτ χερσαίες και υπεράκτιες τουρμπίνες.
Η Vestas, με έδρα το Aarhus της Δανίας, πρόσθεσε 7.71 γιγαβάτ και παρέμεινε ο κορυφαίος κατασκευαστής στροβίλων στην ξηρά.
Αυτό δεν περιλαμβάνει εξοπλισμό ανοικτής θάλασσας από μια κοινή επιχείρηση Vestas με τη Mitsubishi Heavy Industries Ltd.
Η Xinjiang Goldwind Science & Technology Co. της Κίνας και η αμερικανική General Electric Co συμπλήρωσαν την κορυφαία τετράδα και πρόσθεσαν 27,72 gigawatts.
Οι παγκόσμιες εγκαταστάσεις αιολικής ενέργειας - χερσαίες και υπεράκτιες - έφτασαν τα 56 γιγαβάτ το 2017, λίγο πάνω από τα 54 γιγαβάτ που είχαν κλείσει το 2016, αλλά πολύ χαμηλότερα από τα 63 γιγαβάτ το 2015, σύμφωνα με το BNEF. Η ανάκαμψη αναμένεται να συνεχιστεί με τις προσθήκες να υπολογίζονται σε περίπου 59 gigawatts το 2018 και 67 gigawatts το 2019.
Η υπεράκτια αγορά αιολικής ενέργειας αναμένεται να αυξηθεί 16% ετησίως στο 2030, καθώς η Ταϊβάν και οι Η.Π.Α. εντάσσονται στις βασικές αγορές μαζί με Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τις Κάτω Χώρες και την Κίνα. Τέσσερις αμερικανικές πολιτείες  κατά μήκος της Ανατολικής Ακτής σχεδιάζουν να προσθέσουν περίπου οκτώ gigawatts παράκτιας αιολικής ενέργειας μέχρι το 2030, γεγονός που μπορεί να δώσει ώθηση στους κατασκευαστές των τεράστιων υπεράκτιων στροβίλων, να δημιουργήσουν μονάδες στις ΗΠΑ  καθώς τα περισσότερα από τα οποία κατασκευάζονται στην Ευρώπη.
Οι επενδυτές που αντιπροσωπεύουν το 82% των  νέων κατασκευών  στην αγορά ανέθεσαν 46,9 gigawatts αιολικής ενέργειας το 2017, 12% λιγότερο από το 2016.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης