Γερμανία: Ανέβηκαν οι τιμές στη δημοπρασία αιολικής ενέργειας

Γερμανία: Ανέβηκαν οι τιμές στη δημοπρασία αιολικής ενέργειας
Η μέση τιμή για έργα χερσαίας αιολικής ενέργειας ανήλθε σε 4,6 ευρώ σεντ ανά κιλοβατώρα (kWh), από τα 3,8 σεντς ευρώ ανά kWh στην τελευταία δημοπρασία του Νοεμβρίου
Η ρυθμιστική αρχή της Γερμανίας συμφώνησε να καταβάλει υψηλότερες τιμές για την χερσαία αιολική ενέργεια στην τελευταία δημοπρασία χωρητικότητας της, ανακοίνωσε την Τρίτη 20/2/2018, αντικατοπτρίζοντας ένα νέο σύνολο κανόνων που καθιστούσαν πιο δύσκολο για τους συνεταιρισμούς να ανταγωνίζονται.
Η μέση τιμή  της Bundesnetzagentur  (BnetzA) που χορηγήθηκε για έργα χερσαίας αιολικής ενέργειας ανήλθε σε 4,6 ευρώ σεντ ανά κιλοβατώρα (kWh), από τα 3,8 σεντς ευρώ ανά kWh στην τελευταία δημοπρασία του Νοεμβρίου.
Οι μετοχές της Vestas, του μεγαλύτερου κατασκευαστή ανεμογεννητριών παγκοσμίως, ενισχύθηκαν κατά 3,8% μετά την ανακοίνωση  πράγμα που σηματοδοτεί την προσωρινή παύση της πίεσης των τιμών που κυριαρχεί εδώ και χρόνια στη βιομηχανία.
Siemens Gamesa και Nordex σημείωσαν αύξηση 2,3 και 3,9% αντίστοιχα.
Στο παρελθόν, οι δημοπρασίες της BnetzA είχαν ευνοήσει τους συνεταιρισμούς, έναντι των μεγάλων εμπορικών φορέων.
Η BnetzA δήλωσε ότι δέχτηκε 83 προσφορές για συνδυασμένο όγκο 709 μεγαβάτ (MW), με μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μεταξύ των νικητών, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανικής Enercon, της πέμπτης μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής ανεμογεννητριών παγκοσμίως.
Συνολικά υποβλήθηκαν 132 προσφορές συνολικής χωρητικότητας 989 MW.

 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης