Τελευταία Νέα

Έκθεση των ελεγκτών της ΕΕ για την αιολική και ηλιακή ενέργεια

Έκθεση των ελεγκτών της ΕΕ για την αιολική και ηλιακή ενέργεια
Οι ελεγκτές θα επισκεφθούν τέσσερα κράτη μέλη της ΕΕ: τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πολωνία
Το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο δημοσίευσε την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018 έγγραφο για την ΕΕ και τα κράτη μέλη, σχετικά με την παραγωγή αιολικής και ηλιακής φωτοβολταϊκής (PV) ενέργειας.
Τα έγγραφα ακολουθούν τις ανακοινώσεις των ελεγκτών και παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τα τρέχοντα καθήκοντα ελέγχου.
Είναι πηγή πληροφοριών για όσους ενδιαφέρονται για την πολιτική και / ή τα προγράμματα που ελέγχονται.
Η σημερινή Βίβλος περιγράφει το έργο που εκτελείται σε σχέση με τον έλεγχο που βρίσκεται σε εξέλιξη, η οποία περιλαμβάνει την ανάλυση του σχεδιασμού, της εφαρμογής και της παρακολούθησης τόσο της ΕΕ όσο και τις εθνικές στρατηγικές για την παραγωγή αιολικής και ηλιακής φωτοβολταϊκής ενέργειας από το 2009 και μετά, όπως και τη χρηματοδότηση για την ανάπτυξή τους της ΕΕ και των κρατών μελών.
Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας είναι ο τομέας στον οποίο το μερίδιο της ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι υψηλότερο.
Η αιολική και η ηλιακή φωτοβολταϊκή ενέργεια αποτελούν σήμερα τις δύο κύριες πηγές ανανεώσιμης ενέργειας, για το λόγο αυτό και βρίσκονται στα πρόθυρα να γίνουν οι δύο φθηνότερες μορφές παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Η Συνθήκη της Λισαβόνας το 2009 έδωσε στην ΕΕ την εξουσία, να αναπτύξει μια ενεργειακή πολιτική που περιλαμβάνει τέσσερα βασικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της προώθησης της ενεργειακής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας, και την ανάπτυξη νέων, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Η οδηγία για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας του 2009 θέτει στόχο για κατανάλωση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές κατά 20% μέχρι το τέλος του 2020 σε ολόκληρη την ΕΕ.
Το έγγραφο περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη του ενεργειακού μείγματος της ΕΕ για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, τις κοινοτικές και εθνικές στρατηγικές για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τη χρηματοδότηση της αιολικής και ηλιακής ενέργειας
Η φωτοβολταϊκή ενέργεια κατανέμεται σύμφωνα με την ευρωπαϊκή περιφερειακή πολιτική και πολιτική συνοχής, καθώς και λεπτομέρειες σχετικά με την σημερινή πρόοδο των κρατών μελών προς το στόχο του 2020.
Οι ελεγκτές θα επισκεφθούν τέσσερα κράτη μέλη της ΕΕ: τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πολωνία.
Η έκθεση πρόκειται να δημοσιευθεί στις αρχές του 2019.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης