Τελευταία Νέα

Το Ντουμπάι θα επενδύσει 22 δις δολ. σε ενεργειακά έργα τα επόμενα 5 χρόνια

Το Ντουμπάι θα επενδύσει 22 δις δολ. σε ενεργειακά έργα τα επόμενα 5 χρόνια
Τα έργα περιλαμβάνουν αεριοστρόβιλους, ηλιακή ενέργεια, εγκατάσταση αποθήκευσης -Η DEWA θα κερδίσει τον στόχο για την ανανεώσιμη ενέργεια 2020: ο διευθύνων σύμβουλος Al Tayer
Η αρχή Ηλεκτρισμού & Υδάτων του Ντουμπάι  (DEWA) θα δαπανήσει 81 δισ. δις. dirhams (22 δισ. Δολ.) για ενεργειακά έργα τα επόμενα πέντε χρόνια, με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να αντιπροσωπεύουν ένα αυξανόμενο μερίδιο της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Saeed Mohammed Al Tayer.
Τα έργα περιλαμβάνουν αεριοστρόβιλους, ηλιακή ενέργεια, εγκατάσταση αποθήκευσης
Η DEWA ανέθεσε την περασμένη εβδομάδα σύμβαση για έργο 815 μεγαβάτ στο προάστιο Al Aweer του Ντουμπάι στη γερμανική Siemens AG της Γερμανίας και στην El Sewedy Power της Αιγύπτου, ανέφερε ο Al Tayer σε τηλεοπτική συνέντευξη στο Bloomberg.
Η εταιρεία κατασκευάζει επίσης το μεγαλύτερο πάρκο ηλιακής ενέργειας στον κόσμο, καθώς επιδιώκει να μειώσει την εξάρτηση από το φυσικό αέριο ως την κύρια πηγή για την ηλεκτρική ενέργεια.
"Η στρατηγική μας είναι  το 75%  της ενέργειας να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές έως το 2050 ", δήλωσε. "Μέχρι το 2020 θα επιτύχουμε περισσότερα από το στόχο μας. Ο στόχος μας είναι 7%, αλλά νομίζω ότι θα επιτευχθεί 8 με 9%. "
Η DEWA κατασκευάζει επίσης το πρώτο εργοστάσιο υδροηλεκτρικής ενέργεια στην περιοχή Hatta με συνολική ισχύ 250 μεγαβάτ, ανέφερε ο Al Tayer.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης