Η Vestas βλέπει νέα κέρδη σε υβριδικά έργα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

tags :
Η Vestas βλέπει νέα κέρδη σε υβριδικά έργα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας
Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ανεμογεννητριών στον κόσμο στρέφεται στην ηλιακή ενέργεια και τις μπαταρίες - Η υβριδική αγορά αναμένεται να φθάσει τα 2 gigawatts
Η Vestas Wind Systems A / S θα προσφέρει ηλιακή ενέργεια και αποθήκευση, επιτρέποντας στον μεγαλύτερο κατασκευαστή στροβίλων στον κόσμο να πουλήσει υβριδικές ανανεώσιμες εγκαταστάσεις που παράγουν ηλεκτρισμό όλο το εικοσιτετράωρο.
"Επεκτείνουμε το πεδίο εφαρμογής στη βιώσιμη ενέργεια", ανέφερε ο Τεχνικός Διευθυντής Anders Runevad την Τετάρτη 7/2/2018 στο Bloomberg. "Βλέπουμε μια αρκετά γρήγορη αύξηση του ενδιαφέροντος, οι άνθρωποι που ζητούν υβριδικά αυξάνονται. Αυτό είναι σίγουρα ένα νέο ρεύμα εσόδων για να αξιοποιηθεί. "
Η Vestas «βλέπει» τις τεχνολογίες αιολικής, ηλιακής και αποθήκευσης ενέργειας συνδυασμένες σε υβριδικές εγκαταστάσεις ως συμπληρωματικές μεταξύ τους. Η ηλεκτρική ενέργεια από τα ηλιακά και αιολικά πάρκα μπορεί να εξοικονομηθεί αργότερα, αντικαθιστώντας την ανάγκη για ορυκτά καύσιμα και να συνδέσει τα κενά τη νύχτα ή όταν δεν υπάρχει αέρας ακίνητος.
Καθώς ο παγκόσμιος ρυθμός αιολικής ανάπτυξης επιβραδύνεται εν μέσω της ενοποίησης της βιομηχανίας, η Vestas αναζητά νέους τρόπους να διατηρήσει την ηγετική της θέση στην αγορά.
 Εξαγόρασε την Utopus Insights Inc., μια εταιρεία αναλυτών που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προβλέψει τον καιρό και την παραγωγή ενέργειας.
Η Vestas συνεργάζεται επίσης με την Tesla Inc. και άλλους κατασκευαστές μπαταριών για την αποθήκευση ενέργειας από ανεμογεννήτριες.
Η εταιρεία που εδρεύει στη Δανία, δεν θα παράγει ηλιακούς συλλέκτες ή μπαταρίες, αλλά θα είναι σε θέση να παρέχει όλα τα εξαρτήματα για την κατασκευή και συντήρηση υβριδικών συστημάτων, σύμφωνα με τον Runevad.
"Το ενδιαφέρον της Vestas για υβριδικά έργα, συνδυάζοντας την αιολική ενέργεια με την ηλιακή  ή και την αποθήκευση, αντικατοπτρίζει  τις νέες ευκαιρίες από την παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση", δήλωσε ο James Evans, αναλυτής του Bloomberg Intelligence. Επίσης " παρόμοια έρευνα υβριδικών έργων πραγματοποιούν και οι  Siemens Gamesa, Suzlon και Goldwind".
Η Δανική εταιρεία αναπτύσσει ήδη το πρώτο υβριδικό έργο της στην Αυστραλία, σε συνεργασία με την Tesla και την WindLab Ltd.
Ο Runevad αναμένει ότι η παγκόσμια υβριδική αγορά θα μπορούσε να φθάσει τα  2 gigawatts σε μέγεθος, έναντι των 11,2 gigawatts ανεμογεννητριών που εγκατέστησε το Vestas το 2017.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης