Τελευταία Νέα

Nationwide και Sol Systems δημιουργούν Fund και αγοράζουν μονάδες ηλιακής ενέργειας στις Η.Π.Α.

Nationwide και Sol Systems δημιουργούν Fund και αγοράζουν μονάδες ηλιακής ενέργειας στις Η.Π.Α.
Οι εταιρείες επενδύουν 100 εκατομμύρια δολάρια στο Fund - Η ηλιακή ενέργεια αντλεί μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους ασφαλιστές, τα συνταξιοδοτικά ταμεία
Η ασφαλιστική Nationwide Mutual Insurance Co και ο κατασκευαστής καθαρής ενέργειας Sol Systems επενδύουν 100 εκατομμύρια δολάρια σε ένα fund που δημιουργούν για να αποκτήσουν ηλιακά έργα των Η.Π.Α.
Το Helios Infrastructure Fund σχεδιάζει να αγοράσει περισσότερα από 330 μεγαβάτ ηλιακής ενέργειας κατά το επόμενο έτος.
Οι δύο εταιρείες αναμένουν ότι η χρηματοδότησή τους, η πλειοψηφία των οποίων προέρχεται από την Nationwide, θα προσελκύσει και άλλα δάνεια ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε σε συνέντευξή του ο Dan Yonkin, Αντιπρόεδρος Οικονομικών της Sol Systems.
Η  Nationwide είναι μεταξύ  των αυξανόμενων θεσμικών επενδυτών που επιθυμούν να κατέχουν άμεσα έργα ανανεώσιμης ενέργειας.
 Οι ηλιακές εκμεταλλεύσεις που έχουν μακροπρόθεσμες συμβάσεις κοινής ωφέλειας είναι συνήθως περιουσιακά στοιχεία χαμηλού κινδύνου, καθιστώντας τα ελκυστικά για τους ασφαλιστές και τα συνταξιοδοτικά ταμεία.
"Η ηλιακή ενέργεια είναι ένα ασφαλές μακροχρόνιο περιουσιακό στοιχείο", δήλωσε σε συνέντευξή του ο Yuri Horwitz, διευθύνων σύμβουλος της Sol Systems.
Το fund εμβαθύνει τη συνεργασία Nationwide-Sol Systems που ξεκίνησε το 2012. Έκτοτε, βοήθησαν στη χρηματοδότηση έργων περισσότερων από 700 εκατομμυρίων δολαρίων στις Η.Π.Α.
Οι περισσότεροι πωλούν ενέργεια σε δημοτικούς πελάτες, πανεπιστήμια και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Αλλά η Nationwide και η Sol Systems δεν ελέγχουν τα περισσότερα από αυτά τα έργα κάτι το οποίο θα αλλάξει με την Helios.
«Μετατρέπουμε την πλατφόρμα χρηματοδότησης σε πλατφόρμα μακροχρόνιας ιδιοκτησίας υποδομής», δήλωσε ο Horwitz.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης