Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

ΗΠΑ: Σχέδιο για την ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Καλιφόρνια

ΗΠΑ: Σχέδιο για την ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Καλιφόρνια
Η κυβέρνηση Trump  εξετάζει αλλαγές σε ένα σχέδιο για περιοχές ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην έρημο της Καλιφόρνιας, μια κίνηση που εκτιμάται ότι θα προωθήσει περισσότερα τα αιολικά και ηλιακά έργα στις πολιτείες.
Το αμερικανικό γραφείο διαχείρισης γης ανέφερε σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη 1/2/2018  ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο τροποποίησης του σχεδίου προστασίας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην έρημο στο πλαίσιο μιας ευρύτερης ομοσπονδιακής προσπάθειας για την άρση των κανονισμών που παρεμποδίζουν την ανάπτυξη της ενέργειας.
Η διαδικασία στοχεύει επίσης στη διάθεση περισσότερης γης για την ασύρματη ευρυζωνική υποδομή, δήλωσε η υφυπουργός Ορυχείων και Ορυκτών Katharine MacGregor.
"Πρέπει να μειώσουμε τα βάρη σε όλη την εγχώρια ενεργειακή ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένων των ηλιακών, αιολικών και άλλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας", ανέφερε.
Το Γραφείο Διαχείρισης Γης, τμήμα του υπουργείου Εσωτερικών, έχει κάνει παρόμοιες κινήσεις για να ανοίξει περισσότερες ομοσπονδιακές εκτάσεις και νερά για την έρευνα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης