Τελευταία Νέα

Η BP «φλερτάρει» με επένδυση 1,8 δισ. σε ιταλική εταιρεία ηλιακής ενέργειας

Η BP «φλερτάρει» με επένδυση 1,8 δισ. σε ιταλική εταιρεία ηλιακής ενέργειας
Η πώληση είπε ότι προσελκύει επίσης ενδιαφέρον από το Αμπού Ντάμπι στην Κίνα -  Η διαδικασία πώλησης της RTR αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα Φεβρουαρίου
Η BP εξετάζει μια προσφορά για μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις ηλιακής ενέργειας στην Ιταλία.
Η εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων Terra Firma Capital Partners Ltd. θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα η πώληση της Rete Rinnovabile Srl.
Η Rete Rinnovabile, γνωστή ως RTR, αποτιμάται σε περίπου 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ (1,8 δισεκατομμύρια δολάρια) από την Terra Firma.
Η BP επέστρεψε στην αγορά ηλιακής ενέργειας με μια επένδυση ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων στη βρετανική εταιρεία Lightsource Renewable Energy Ltd. τον περασμένο μήνα, έξι χρόνια μετά το κλείσιμο μιας μονάδας που κατασκεύαζε πάνελ.
Οι πετρελαϊκές εταιρείες επεκτείνουν τα συμφέροντά τους στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς αναζητούν τρόπους να κερδίσουν χρήματα σε έναν κόσμο που αναζητά όλο και περισσότερο καθαρές μορφές ενέργειας.
Η πώληση έχει επίσης προσελκύει  ενδιαφέρον από εταιρείες από την Κίνα στο Αμπού Ντάμπι, σύμφωνα με το Bloomberg. Στους πιθανούς  παραγωγούς της RTR, που διαθέτει 130 τοποθεσίες σε ολόκληρη την Ευρώπη, περιλαμβάνουν την Enel SpA, την Masdar Abu Dhabi Future Energy Co. και τις γερμανικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας EON SE και Innogy SE.
Η Terra Firma αρχικά εξαγόρασε ηλιακές μονάδες  από τον ιταλικό διαχειριστή δικτύου Terna Group το 2011 για να σχηματίσει RTR. Από τότε, η εταιρεία έχει αναπτυχθεί μέσα από επτά εξαγορές, οι οποίες έχουν υπερδιπλασιάσει την παραγωγή ισχύος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης