Τελευταία Νέα

Αυστραλία: Μόνο με ηλιακή ενέργεια θα τροφοδοτείται το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας

Αυστραλία: Μόνο με ηλιακή ενέργεια θα τροφοδοτείται το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας
Το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας (UNSW)  έχει συνάψει μια «τριμερή συμφωνία» με την Maoneng Australia και την Origin Energy για την αγορά ενέργειας από φωτοβολταϊκά με απευθείας μετατροπή του φωτός σε ηλεκτρισμό
Mεγάλο πανεπιστήμιο της Αυστραλίας θέλει να επιτύχει την ουδετερότητα του άνθρακα στην ενεργειακή του χρήση και θα καλύψει όλες τις ενεργειακές ανάγκες του με ηλιακά φωτοβολταϊκά.
Το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας (UNSW) ανακοίνωσε τη Δευτέρα 15/1/2018 ότι έχει συνάψει μια «τριμερή συμφωνία» με την Maoneng Australia και την Origin Energy για την αγορά ενέργειας από φωτοβολταϊκά με απευθείας μετατροπή του φωτός σε ηλεκτρισμό.
Η συμφωνία σύμφωνα με το CNBC υπογράφηκε τον Δεκέμβριο. Σύμφωνα με τους όρους το UNSW θα αγοράσει έως και 124.000 μεγαβάτ/ώρα ανανεώσιμης ενέργειας ετησίως από τη Sunraysia Solar Farm της Maoneng στη νοτιοδυτική Νέα Νότια Ουαλία.
Η κατασκευή της εγκατάστασης αναμένεται να ξεκινήσει αργότερα φέτος, με αναμενόμενη παραγωγή ηλιακής ενέργειας κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019.
Η  Origin Energy θα παρέχει στην UNSW ηλεκτρική ενέργεια.
"Αυτή η πρωτοβουλία ορόσημο είναι ένα βήμα προς την επίτευξη του στόχου της UNSW για την ουδετερότητα του άνθρακα στη χρήση ενέργειας μέχρι το 2020 και αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας να επιτύχουμε θετικό παγκόσμιο αντίκτυπο", δήλωσε ο Ian Jacobs, πρόεδρος του UNSW.
Ο Jacobs πρόσθεσε ότι η συμφωνία θα επέτρεπε στο UNSW να «εξασφαλίσει εφοδιασμό με ηλεκτρισμό χωρίς εκπομπές άνθρακα με ένα οικονομικά και περιβαλλοντικά ελκυστικό κόστος σε σύγκριση με τις προερχόμενες από ορυκτά καύσιμα προμήθειες».
Στα τέλη του περασμένου έτους, η ανάλυση και οι προβλέψεις της αγοράς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA) ανέφεραν ότι η νέα φωτοβολταϊκή χωρητικότητα αυξήθηκε κατά 50% το 2016.
Οι προσθήκες της ηλιακής φωτοβολταϊκής ενέργειας αυξήθηκαν γρηγορότερα από οποιαδήποτε άλλα καύσιμα και υπερέβησαν την καθαρή ανάπτυξη άνθρακα, σημείωνε ο ΔΟΕ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης