Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Συνεχίζονται τα ρεκόρ για τη Δανία – Στο 43% έφθασε το 2017 η κάλυψη από την αιολική ενέργεια

Συνεχίζονται τα ρεκόρ για τη Δανία – Στο 43% έφθασε το 2017 η κάλυψη από την αιολική ενέργεια
Το επίπεδο της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας από την αιολική ενέργεια έχει σημειώσει ρεκόρ  στη σκανδιναβική χώρα  τα 9 από τα τελευταία 10 χρόνια, φθάνοντας στο 43,4% πέρυσι ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ 42%  του 2015
Η Δανία παρήγαγε  σχεδόν το ήμισυ της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας από την αιολική ενέργεια το 2017, θέτοντας ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ καθώς αποσκοπεί στην πλήρη κατάργηση των ορυκτών καυσίμων στον τομέα της ενέργειας, ανακοίνωσε την Πέμπτη 11/1/18 ο υπουργός Ενέργειας και Κλιματικής.
 "Αυτό δεν θα είναι το τελευταίο ρεκόρ που θέτουμε", δήλωσε ο Lars Chr. Lilleholt στο Reuters.
 Πρόσθεσε ότι ο στόχος είναι η κάλυψη της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές αν και η χρονική στιγμή εξαρτάται από την τεχνολογική πρόοδο.
 Το επίπεδο της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας από την αιολική ενέργεια έχει σημειώσει ρεκόρ  στη σκανδιναβική χώρα  τα 9 από τα τελευταία 10 χρόνια, φθάνοντας στο 43,4% πέρυσι ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ 42%  του 2015.
 Η Lilleholt ανακοίνωσε  ότι περισσότερη υπεράκτια αιολική ενέργεια θα παραχθεί πριν από το 2030, αλλά αρνήθηκε να πει πόσα μεγαβάτ θα διατεθούν για διαγωνισμό.
 Το ποσοστό της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από τον άνεμο αυξήθηκε από 37,6% το 2016, όταν η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας έβαλε την Πορτογαλία πίσω από τη Δανία στο 24%.
 Η Δανία είναι γνωστή ως η «κοιτίδα» της αιολικής ενέργειας και είναι η έδρα του μεγαλύτερου κατασκευαστή ανεμογεννητριών, της Vestas και του μεγαλύτερου υπεράκτιου κατασκευαστή αιολικού πάρκου Orsted.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης