Τελευταία Νέα

Η Κίνα θα επενδύσει στην ανάπτυξη της ενέργειας από βιομάζα τα επόμενα 5 χρόνια

Η Κίνα θα επενδύσει στην ανάπτυξη της ενέργειας από βιομάζα τα επόμενα 5 χρόνια
H Κίνα θα επιδιώξει την παραγωγή ενέργειας από βιομάζα ισοδύναμη με 58 εκατομμύρια τόνους άνθρακα έως το 2020
Η Κίνα θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της ενέργειας από βιομάζα στα επόμενα 5 χρόνια, προκειμένου να μειώσει την κατανάλωση άνθρακα στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας του αέρα, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Διοίκηση Ενέργειας της χώρας.
Σύμφωνα με το σχέδιο, η Κίνα θα επιδιώξει την παραγωγή ενέργειας από βιομάζα ισοδύναμη με 58 εκατομμύρια τόνους άνθρακα έως το 2020 και θα χρησιμοποιηθεί στους τομείς του εμπορίου και της βιομηχανίας.
Παρά το γεγονός ότι η Κίνα παράγει ενέργεια από βιομάζας ισοδύναμη με περίπου 460 εκατομμύρια τόνους άνθρακα ετησίως, κυρίως βιοαέριο, η παραγωγή ενέργειας και θέρμανσης από βιομάζα δεν έχει αξιοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό, κυρίως επειδή τεχνολογικά η χώρα βρίσκεται πίσω σε αυτόν τον τομέα.
Η Κίνα προωθεί τις μη ορυκτές πηγές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας από βιομάζα, για να τροφοδοτήσει την οικονομία της με ένα καθαρότερο και πιο βιώσιμο τρόπο.
Η κυβέρνηση της κίνας στοχεύει να ωθήσει το ποσοστό των μη ορυκτών πηγών ενέργειας στο ενεργειακό της μείγμα στο 20% έως το 2030, από το σημερινό επίπεδο του περίπου 11%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης