Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Νέα ρεκόρ ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για το Ηνωμένο Βασίλειο το 2017

Νέα ρεκόρ ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για το Ηνωμένο Βασίλειο το 2017
Ενώ ο άνθρακας σταδιακά καταργείται, το φυσικό αέριο εξακολουθεί να αναπτύσσεται
Το 2017 ήταν το πιο «πράσινο» έτος ενεργειακά για το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο σημείωσε 13 νέα ρεκόρ ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Σύμφωνα με έκθεση του εθνικού φορέα ηλεκτρικού δικτύου της χώρας, τον περασμένο Ιούνιο το Ηνωμένο Βασίλειο παρήγαγε για πρώτη φορά περισσότερη ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές από ό,τι από ορυκτά καύσιμα. Η χώρα κατάφερε επίσης για πρώτη φορά να συμπληρώσει 24 ώρες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς καύση άνθρακα τον Απρίλιο. Τα θετικά επιτεύγματα είναι αποτέλεσμα των επενδύσεων των τελευταίων ετών και της πολιτικής για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Ενώ ο άνθρακας σταδιακά καταργείται, το φυσικό αέριο εξακολουθεί να αναπτύσσεται. Το 2017 υπήρχαν μόνο δύο ημέρες κατά τις οποίες η παραγωγή αιολικής ενέργειας υπερέβαινε εκείνη του φυσικού αερίου, ενώ η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές συνολικά υπερέβη εκείνη των ορυκτών καυσίμων μόνο σε 23 ημέρες το 2017. 
«Η κυβέρνηση έχει επικεντρωθεί στη μείωση της χρήσης άνθρακα, η οποία τώρα προμηθεύει λιγότερο από το 7% του ηλεκτρισμού μας», δήλωσε στο BBC ο Άντριου Κρόσλαντ, ειδικός ενέργειας σε ενεργειακούς φορείς και ινστιτούτα. «Αν όμως συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε φυσικό αέριο με αυτόν το ρυθμό, τότε η Βρετανία θα χάσει τους στόχους άνθρακα και θα είναι επικίνδυνα εκτεθειμένη στους κινδύνους προσφοράς και τιμής των διεθνών αγορών φυσικού αερίου», πρόσθεσε.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης