Τελευταία Νέα

Η ΕΤΕπ θα χρηματοδοτήσει με πάνω από 1 δισ. ευρώ έργα ΑΠΕ στην Ινδία

tags :
Η ΕΤΕπ θα χρηματοδοτήσει με πάνω από 1 δισ. ευρώ έργα ΑΠΕ στην Ινδία
Η τράπεζα θα  χρηματοδοτήσει επενδύσεις στην παραγωγή ηλιακής ενέργειας, την αποθήκευση ενέργειας, τα ηλεκτρικά οχήματα, τις θαλάσσιες μεταφορές και την αιολική ενέργεια
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία έχει δανειοδοτήσει με ποσό - ρεκόρ στην Ινδία το 2017, σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει με πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ έργα που περιλαμβάνουν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για τα επόμενα δύο χρόνια.
"Μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια έχουμε δώσει χρηματοδότηση ύψους 1,7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων ένα μόνο δισεκατομμύριο εγκρίσεις έγιναν μόνο αυτό το έτος", δήλωσε σε συνέντευξή του την Τρίτη ο Donal Cannon, επικεφαλής της ΕΤΕπ στη Νότια Ασία.
«Ελπίζουμε να κάνουμε κάτι λιγότερο από ένα δισεκατομμύριο ευρώ το καθένα για τα επόμενα δύο χρόνια», είπε.
Η τράπεζα έχει χαρτοφυλάκιο σχεδόν δύο δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ινδία, με το ήμισυ της σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τα υπόλοιπα στις αστικές συγκοινωνίες.
Η ΕΤΕπ θα  χρηματοδοτήσει επενδύσεις στην παραγωγή ηλιακής ενέργειας, την αποθήκευση ενέργειας, τα ηλεκτρικά οχήματα, τις θαλάσσιες μεταφορές και την αιολική ενέργεια.
Η ΕΤΕπ και η Νe Bank Bank Ltd. ανακοίνωσαν την Τρίτη 19/12 ένα κοινό ταμείο ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων για την παροχή χρέους 15 ετών σε ηλιακά και αιολικά έργα.
Ενώ έχουν ήδη εντοπιστεί επιλέξιμα ηλιακά έργα στις πολιτείες Rajasthan, Telangana, Maharashtra και Karnataka, και εξετάζονται επί του παρόντος πρόσθετα αιολικά και ηλιακά έργα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης