Οι ΗΠΑ επενδύουν 18,5 εκατ. δολάρια στην έρευνα για την αιολική ενέργεια

Οι ΗΠΑ επενδύουν 18,5 εκατ. δολάρια στην έρευνα για την αιολική ενέργεια
Η νέα κοινοπραξία έρευνας και ανάπτυξης για την αιολική ενέργεια θα είναι ένας συνεταιριστικός κόμβος καινοτομίας ιδιωτικού  και δημόσιου τομέα, ο οποίος θα ασχολείται με την πρόοδο της τεχνολογίας των αιολικών πάρκων, την εγκατάσταση, και τις τεχνολογικές λύσεις
Ο Υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Rick Perry ανακοίνωσε  νέα χρηματοδότηση ύψους 18,5 εκατομμύρια δολάρια σε κοινοπραξία που θα διεξάγει έρευνα με στόχο τη μείωση του κόστους των αιολικών πάρκων στις ΗΠΑ
Καθώς επιδιώκει να αξιοποιήσει την δυναμική στην αγορά αιολικής ενέργειας στην ανοικτή θάλασσα, οι ΗΠΑ εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν αρκετές προκλήσεις.
Τα βαθιά ύδατα απαιτούν πλωτά θεμέλια, ενώ σημαντική είναι η ανάγκη για μοντέλα που θα προβλέπουν πώς οι τυφώνες του Ατλαντικού θα επηρεάζουν  τους υπεράκτιους στροβίλους και την αλυσίδα εφοδιασμού τις λειτουργίες και τις λύσεις συντήρησης αντιμετωπίζοντας παράλληλα τις προκλήσεις της οικοδόμησης και της διατήρησης των στροβίλων στη θάλασσα.
Προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυτές οι προκλήσεις, η νέα κοινοπραξία έρευνας και ανάπτυξης για την αιολική ενέργεια θα είναι ένας συνεταιριστικός κόμβος καινοτομίας ιδιωτικού-δημόσιου τομέα, ο οποίος θα ασχολείται με την πρόοδο της τεχνολογίας των αιολικών πάρκων, τον χαρακτηρισμό των πόρων και του φυσικού χώρου, την εγκατάσταση, και τις τεχνολογικές λύσεις.
"Ως πρώην κυβερνήτης ενός από τα μεγαλύτερα αιολικά κράτη, γνωρίζω την αξία της αιολικής ενέργειας στο ενεργειακό μας χαρτοφυλάκιο", ανέφερε ο Perry. "Αυτό το έργο θα επιδιώξει περαιτέρω το στόχο της DOE (Department of Energy) να επιταχύνει την ανάπτυξη των τεχνολογιών αιολικής ενέργειας υποστηρίζοντας τη βασική έρευνα για τη μείωση του κόστους της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας και να ανταγωνιστεί επιτυχώς στις περιφερειακές αγορές ενέργειας".
Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης για την ανταγωνιστική χρηματοδότηση, η DOE δήλωσε ότι σκοπεύει να επιλέξει διαχειριστή για τον συντονισμό των συνεργατικών δραστηριοτήτων έρευνας και ανάπτυξης που πραγματοποιεί η κοινοπραξία.
Η κοινοπραξία θα περιλαμβάνει μέλη της υπεράκτιας αιολικής βιομηχανίας, η οποία θα συνεισφέρει κεφάλαια στην κοινοπραξία και θα χρησιμοποιήσει τα ευρήματα της έρευνας για την περαιτέρω προώθηση τεχνολογιών.
 Εκτός από την χρηματοδότηση των 18,5 εκατομμυρίων δολαρίων, 2 εκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν επίσης για την έρευνα στα εθνικά εργαστήρια του DOE για τη στήριξη δραστηριοτήτων R&D της κοινοπραξίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης