EDF και Schneider Electric στρέφονται σε ΑΠΕ και ηλεκτρικά οχήματα

EDF και Schneider Electric στρέφονται σε ΑΠΕ και ηλεκτρικά οχήματα
 Η Schneider Electric δεσμεύεται για  100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια μέχρι το 2030 – Η EDF θα μετατρέψει ολόκληρο τον στόλο της σε ηλεκτρικά οχήματα, μέχρι το 2030
Δύο γαλλικές πολυεθνικές έχουν αναλάβει σημαντικές δεσμεύσεις για την ανανεώσιμη ενέργεια και τα ηλεκτρικά οχήματα.
H Schneider Electric ανακοίνωσε τη Δευτέρα  ότι δεσμεύεται να χρησιμοποιήσει 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια μέχρι το έτος 2030, ενώ η EDF δήλωσε ότι θα μετατρέψει όλο το στόλο της σε ηλεκτρικά οχήματα έως το 2030 σύμφωνα με το CNBC.
Η Schneider Electric συμμετείχε τόσο στις πρωτοβουλίες RE100 όσο και στο EP100 ενώ η EDF είχε προσχωρήσει στην πρωτοβουλία EV100.
Από την Apple και το Facebook στη Goldman Sachs και το IKEA, τα μέλη της RE100 περιλαμβάνουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κόσμου, οι οποίες δεσμεύονται για 100% ανανεώσιμη ενέργεια.
Το EP100 είναι ένα παγκόσμιο σύστημα στο οποίο οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν δεσμευτεί να διπλασιάσουν την ενεργειακή τους παραγωγικότητα, ενώ η πρωτοβουλία EV100 αποτελείται από επιχειρήσεις που «δεσμεύονται να επιταχύνουν τη μετάβαση σε ηλεκτρικά οχήματα».
Οι πρωτοβουλίες διεξάγονται από τη διεθνή μη κερδοσκοπική ομάδα The Climate Group.
Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Schneider Electric Jean-Pascal Tricoire δήλωσε ότι η ευημερία και η ενέργεια ήταν αλληλένδετες.
"Για την Schneider Electric, η συμβολή στη διαδικασία επίτευξης της ουδετερότητας του άνθρακα είναι μια φιλόδοξη και παραγωγική πρόκληση που αξίζει την κοινή δέσμευση του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα", δήλωσε ο Τρίκορι.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της EDF   Jean-Bernard Lévy δήλωσε ότι η επιχείρηση πιστεύει "στη σημασία της ανάπτυξης της ηλεκτρικής κινητικότητας στις πόλεις και τις περιφέρειες".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης