Τελευταία Νέα

Υπογραφή συμβάσεων της Google για τρεις αιολικούς σταθμούς - Μετάβαση στην καθαρή ενέργεια

Υπογραφή συμβάσεων της Google για τρεις αιολικούς σταθμούς - Μετάβαση στην καθαρή ενέργεια
Οι πρόσφατες αγορές της Google δρομολογήθηκαν κυρίως από τη συνεχιζόμενη μείωση του κόστους των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
Τον Δεκέμβριο του 2016, η Google ανακοίνωσε ότι η ενέργεια για τα κέντρα δεδομένων της θα προέρχεται σύντομα αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές. Τώρα, η εταιρεία ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι κάποιες πρόσφατες αγορές καθαρής ενέργειας έχουν κάνει πλέον αυτόν τον στόχο πραγματικότητα.
Η Google υπέγραψε πρόσφατα συμβάσεις για τρεις αιολικούς σταθμούς συνολικής ισχύος 535 μεγαβάτ, με τις συνολικές επενδύσεις ενεργειακής υποδομής της εταιρείας να ανέρχονται πια σε πάνω από 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Η συνολική δυναμικότητα ηλιακής και αιολικής ενέργειας του διαδικτυακού κολοσσού ξεπερνάει τώρα τα 3 γιγαβάτ, αρκετή για να τροφοδοτήσει το 100% των προϊόντων και των υπηρεσιών της Google, σύμφωνα με την εταιρεία.
Σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Linkedin ο Σαμ Άρονς, υπεύθυνος του τμήματος Ενέργειας και Υποδομών της Google, ανακοίνωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις πρόσφατες αγορές και επιβεβαίωσε ότι η Google είναι ο μεγαλύτερος εταιρικός αγοραστής ανανεώσιμων πηγών στον πλανήτη.
Οι πρόσφατες αγορές της Google δρομολογήθηκαν κυρίως από τη συνεχιζόμενη μείωση του κόστους των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ιδιαίτερα της ηλιακής και της αιολικής ενέργειας, το οποίο έχει μειωθεί 60% με 80% τα τελευταία χρόνια.
«Με την αιολική και ηλιακή ενέργεια να σημειώνουν δραματική πτώση κόστους και σημαντική αύξηση της απασχόλησης, η μετάβαση στην καθαρή ενέργεια οδηγεί σε πρωτοφανείς οικονομικές ευκαιρίες και γίνεται ταχύτερα από ό,τι περιμέναμε», δήλωσε ο Γκάρι Ντεμάζι, διευθυντής παγκόσμιων υποδομών της Google.
Εκτός από τα προφανή περιβαλλοντικά οφέλη της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η απόφαση της Google να επενδύσει σε ηλιακή και αιολική ενέργεια έχει επιδράσεις επίσης στον οικονομικό τομέα, καθώς σήμερα, δημιουργούνται περισσότερες θέσεις εργασίας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε σύγκριση με τα αντίστοιχα ορυκτά καύσιμα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης