Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η Ινδία οδεύει προς τις ΑΠΕ και οι ερευνητές αναπτύσσουν καινοτόμες τεχνολογίες

Η Ινδία οδεύει προς τις ΑΠΕ και οι ερευνητές αναπτύσσουν καινοτόμες τεχνολογίες
Οι ερευνητές έχουν αναπτύξει ένα συνδυασμένο μικρο-πλέγμα για το βιοαέριο, την ηλιακή και την αιολική ενέργεια
Η Ινδία έχει μεγάλα σχέδια για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η κυβέρνηση έχει θέσει φιλόδοξους στόχους, συμπεριλαμβανομένης της ανάθεσης 175 gigawatts ανανεώσιμης ενέργειας μέχρι το έτος 2022.
Καθώς η μετάβασή της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας προχωρεί, καταβάλλονται προσπάθειες για να διασφαλιστεί ότι το Νέο Δελχί εκμεταλλεύεται τη νέα ενεργειακή του πραγματικότητα.
Στο Ινδικό Ινστιτούτο Τεχνικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (IIEST) στο Shibpur,  αναπτύσσουν τεχνολογία για να διασφαλίσουν την ομαλή μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Οι ερευνητές έχουν αναπτύξει ένα συνδυασμένο μικρο-πλέγμα για το βιοαέριο, την ηλιακή και την αιολική ενέργεια.
"Η αρχική ιδέα του μικρο-πλέγματος είναι για να παρέχει 24/7 πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια, οπότε πρέπει να υπάρχει έναν συνδυασμός πηγών, μια ενσωμάτωση διαφορετικών και αξιόπιστων πηγών για την απόκτηση ενέργειας κατόπιν ζήτησης", δήλωσε στο CNBC ο Hiranmay Saha, συντονιστής του Κέντρου Πράσινης Ενέργειας στο IIEST,.
Η βιομάζα είναι ζωτικής σημασίας για τα σχέδιά τους. "Τώρα, η ηλιακή και η αιολική ενέργεια δεν είναι υπό έλεγχό - δεν είναι ενέργεια σε ζήτηση - αλλά η βιομάζα, είναι υπό έλεγχό σα", είπε. "Έτσι, αν συνδυάσουμε την ηλιακή και την αιολική ενέργεια, αυτό θα μας δώσει πρόσβαση 24 ώρες το 24ωρο στην ηλεκτρική ενέργεια ... (για) τους ντόπιους».
Η ομάδα του IIEST εργάζεται επίσης για την ανάπτυξη μιας μπαταρίας που χρησιμοποιεί υγρά και μεμβράνες. "Αυτή είναι η πρώτη φορά που έχουμε εισαγάγει μια τέτοια μπαταρία... διασυνδέοντας την με το δίκτυο και μελετώντας τις ιδιότητές της", δήλωσε ο Saha.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης