Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η Tesla ενεργοποίησε τη γιγάντια μπαταρία για το ηλεκτρικό δίκτυο της Αυστραλίας

Η Tesla ενεργοποίησε τη γιγάντια μπαταρία για το ηλεκτρικό δίκτυο της Αυστραλίας
Η Tesla Inc ενεργοποίησε εγκαίρως τη μεγαλύτερη μπαταρία ιόντων λιθίου στον κόσμο την Παρασκευή 1/12 για να τροφοδοτήσει το ασταθές ηλεκτρικό δίκτυο της Αυστραλίας, την πρώτη μέρα του καλοκαιριού, τηρώντας την υπόσχεση του Elon Musk να την κατασκευάσει σε 100 ημέρες ή να την δώσει δωρεάν .
"Η Νότια Αυστραλία οδηγεί τώρα τον κόσμο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας," δήλωσε ο πρωθυπουργός Jay Weatherill κατά την επίσημη έναρξη στο αιολικό πάρκο Hornsdale, που ανήκει στην ιδιωτική γαλλική εταιρεία Neoen.
Η Tesla κέρδισε προσφορά τον Ιούλιο για να κατασκευάσει την μπαταρία των 129 μεγαβατώρων για τη Νότια Αυστραλία, η οποία επεκτάθηκε στην αιολική ενέργεια πολύ πιο γρήγορα από ό, τι η υπόλοιπη χώρα, αλλά υπέστη μια σειρά διακοπών κατά τους τελευταίους 18 μήνες.
Σε μια πολιτική συζήτηση, οι αντίπαλοι του έργου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας υποστήριξαν ότι η μπαταρία είναι μια "λύση του Χόλιγουντ" σε μια χώρα που εξακολουθεί να βασίζεται σε ορυκτά καύσιμα, κυρίως άνθρακα, για τα δύο τρίτα της ηλεκτρικής ενέργειας.
Οι υποστηρικτές, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι θα συμβάλει στη σταθεροποίηση του δικτύου, καθώς περισσότερο από το 40% της ηλεκτρικής ενέργειας προέρχεται από την αιολική ενέργεια, αλλά χρειάζεται βοήθεια όταν δεν υπάρχει άνεμος


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης