Τελευταία Νέα

Γερμανία: Πράσινο φως για υψηλότερες τιμές στις δημοπρασίες αιολικής ενέργειας το 2018

Γερμανία: Πράσινο φως για υψηλότερες τιμές στις δημοπρασίες αιολικής ενέργειας το 2018
Η ρυθμιστική αρχή ενέργειας της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι έχει καθορίσει υψηλότερες ανώτατες τιμές στις  δημοπρασίες για την κατασκευή αιολικών πάρκων  2.800 μεγαβάτ
Η ρυθμιστική αρχή ενέργειας της Γερμανίας ανακοίνωσε  την Τετάρτη 29/11 ότι έχει καθορίσει υψηλότερες ανώτατες τιμές στις  δημοπρασίες το επόμενο έτος για την κατασκευή αιολικών πάρκων στην ξηρά 2.800 μεγαβάτ και να αποτρέψει τον κίνδυνο χαμηλών δημοπρασιών που αποθαρρύνουν την κατασκευή.
Το  Bundesnetzagentur (BnetzA), έχει τη δυνατότητα να διορθώσει «ελαττώματα» που προέκυψαν από τις  αλλαγές που θεσπίστηκαν με το ανανεώσιμο νόμο το 2017.
 Οι στόχοι αυτοί αποσκοπούσαν στη μείωση του μελλοντικού εισοδήματος για νέες εγκαταστάσεις ανανεώσιμης ενέργειας, προκειμένου να μειωθεί η επιβάρυνση των καταναλωτών, αλλά αναγνωρίστηκε ότι τα τιμολόγια μπορεί να υποχωρήσουν πολύ και να περιορίσουν την  επιθυμητή επέκταση στην ενέργεια χωρίς ορυκτά καύσιμα.
Η BnetzA αύξησε τη μέγιστη τιμή υποβολής προσφορών σε 6,3 σεντς ανά κιλοβατώρα (kWh) για τις τέσσερις δημοπρασίες το 2018, ενώ το όριο προέκυψε από τα επιτυγχανόμενα αποτελέσματα δημοπρασίας το 2017 βάσει των ενσωματωμένων υπολογισμών του νέου νόμου περί τροφοδοσίας που το έθεσε 26% , σε 5 σεντ.
Αυτό υπολείπεται των σημερινών αναμενόμενων δαπανών για την παραγωγή αιολικής ενέργειας στην ξηρά το 2017 των 5,6 σεντ που η BnetzA έλαβε προκαταβολικά από κατασκευαστές και βιομηχανικούς ομίλους.
"Υπήρξε φόβος ότι τα υπερβολικά χαμηλά ανώτατα όρια το 2018 θα οδηγήσουν σε πολύ λίγες προσφορές για την εκμετάλλευση του επιτρεπόμενου όγκου προσφορών", ανέφερε η BnetzA σε ανακοίνωσή της  που εξηγεί τη μετακίνησή της.
Η κίνηση  αυτή παρακολουθείται στενά από κατασκευαστές στροβίλων, κατασκευαστές έργων και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας  καθώς σε δημοπρασίες υπεράκτιων αιολικών πάρκων που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα αυτό το έτος περιελάμβαναν προσφορές για μηδενικής επιδότησης για τα μέσα της επόμενης δεκαετίας, καθώς ο κλάδος μειώνει το κόστος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης