ADB: 44,76 εκατ. δολ. για την ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας στο Αφγανιστάν

ADB: 44,76 εκατ. δολ.  για την ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας στο Αφγανιστάν
Το δυναμικό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Αφγανιστάν εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 300.000 MW
Η Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης (ADB) ενέκρινε την χρηματοδότηση ύψους 44,76 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή μονάδας  φωτοβολταϊκών (PV) ισχύος 20 μεγαβάτ (MW) στο Αφγανιστάν.
Σε ανακοίνωσή της, η ADB δήλωσε ότι η νέα μονάδα θα ενισχύσει την παραγωγή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη χώρα, παράγοντας τουλάχιστον 43.000 μεγαβάτ ώρες ηλιακής ενέργειας. Το φωτοβολταϊκό θα μετατρέπει  απευθείας το φως από τον ήλιο σε ηλεκτρισμό.
Το εργοστάσιο θα βρίσκεται στο Naghlu στην περιοχή Surobi της Καμπούλ.
"Η ζήτηση για ενέργεια εξελίσσεται ραγδαία σε όλο το Αφγανιστάν και η οικονομική ανάπτυξη και οι ευκαιρίες εισοδήματος εξαρτώνται από την επαρκή παροχή ενέργειας", ανέφερε  σε δήλωσή του ο Samuel Tumiwa, διευθυντής του ADB στο Αφγανιστάν.
"Το νέο έργο παραγωγής ηλιακής ενέργειας στο δίκτυο, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στο είδος του στο Αφγανιστάν, όχι μόνο θα παρέχει πρόσβαση σε καθαρό και αξιόπιστο τροφοδοτικό, αλλά θα αποδείξει επίσης τη βιωσιμότητα των μελλοντικών επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέσω εταιρικών σχέσεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, "πρόσθεσε ο Tumiwa.
Η ADB ανακοίνωσε ότι το «δυναμικό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας» του Αφγανιστάν εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 300.000 MW, με περισσότερα από τα δύο τρίτα αυτής της δυνητικής προμήθειας να προέρχεται από την ηλιακή ενέργεια.
Η νέα ηλιακή φωτοβολταϊκή χωρητικότητα αυξήθηκε κατά 50% το 2016, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας, ενώ η ηλιακή φωτοβολταϊκή ενέργεια αυξάνεται ταχύτερα από οποιοδήποτε άλλο καύσιμο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης