Τελευταία Νέα

Ρεκόρ στην εγκατάσταση ηλιακής ενέργειας στην Κίνα

Ρεκόρ στην εγκατάσταση ηλιακής ενέργειας στην Κίνα
Περίπου 54 gigawatts θα τεθούν σε λειτουργία φέτος, σύμφωνα με το Bloomberg New Energy Finance  , ανεβάζοντας τις  προβλέψεις πάνω από τα 30 gigawatts που έγιναν τον Ιούλιο
Η Κίνα, η μεγαλύτερη χώρα  εκπομπής άνθρακα στον κόσμο, είναι έτοιμη να καταγράψει φέτος ρεκόρ ηλιακής ισχύος.
Περίπου 54 gigawatts θα τεθούν σε λειτουργία φέτος, σύμφωνα με το Bloomberg New Energy Finance , ανεβάζοντας τις  προβλέψεις πάνω από τα 30 gigawatts που έγιναν τον Ιούλιο.
Αυτή η πρόσθετη χωρητικότητα θα ξεπεράσει πιθανώς όλη την ηλιακή ενέργεια που παράγεται στην Ιαπωνία το 2017.
"Οι φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις και τα έργα που αποσκοπούν στην ελάφρυνση της φτώχειας ήταν περισσότερο από το αναμενόμενο και οι προγραμματιστές έσπευσαν να «χτίσουν» κάποια ηλιακά έργα εδάφους προτού τους χορηγηθούν επιδοτήσεις", δήλωσε ο Yvonne Liu, αναλυτής του BNEF στο Πεκίνο.
Η ανάπτυξη της αγοράς ωφέλησε τους κορυφαίους παραγωγούς πάνελ, συμπεριλαμβανομένων των JinkoSolar Holding Co. και της Trina Solar Ltd. Η Κίνα εγκατέστησε 43 gigawatts ηλιακής ενέργειας κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2017, ήδη πάνω από τα 34,5 gigawatts για το σύνολο του περασμένου έτους.
Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη ηλιακή αγορά στον κόσμο από το 2013. Έχει ξεπεράσει πριν από δύο χρόνια τη Γερμανία ως τη χώρα με την μεγαλύτερη  εγκατεστημένη φωτοβολταϊκή ισχύ.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης