Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Νέος άτλαντας για την αιολική ενέργεια στη Βόρεια Θάλασσα

Νέος άτλαντας για την αιολική ενέργεια στη Βόρεια Θάλασσα
Ο νέος άτλαντας θα συγκεντρώνει μετρήσεις από αεροσκάφη και δορυφόρους που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί προηγουμένως
Οι φορείς εκμετάλλευσης αιολικών πάρκων στη Βόρεια Θάλασσα θα έχουν ένα νέο άτλαντα για τους αιολικούς πόρους στην περιοχή που θα τους βοηθήσουν να προσδιορίσουν πόση ενέργεια μπορούν να παράγουν και πόσο ισχυρές θα πρέπει να είναι οι ανεμογεννήτριες.
Το Κέντρο Ερευνών Ενέργειας των Κάτω Χωρών (ECN) ανακοίνωσε  την περασμένη εβδομάδα ότι συνεργάζεται με το Μετεωρολογικό Ινστιτούτο της Ολλανδίας και τη θυγατρική εταιρεία Whiffle του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Ντέλφτ για το ολλανδικό έργο αιολικής ενέργειας που δημιουργήθηκε τον Ιούνιο. Το έργο θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη του 2019.
Το ECN δήλωσε ότι το KNMI της Βόρειας Θάλασσας που καταγράφει τις πληροφορίες για τον άνεμο σε υψόμετρο 200 μέτρων θα επεκταθεί ώστε να περιλαμβάνει πληροφορίες των τριών τελευταίων ετών με  στόχο την υποστήριξη των εκτιμήσεων της παραγωγής αιολικής ενέργειας των αιολικών πάρκων που βρίσκονται τώρα στη φάση του σχεδιασμού.
Ο νέος άτλαντας θα συγκεντρώνει μετρήσεις από αεροσκάφη και δορυφόρους που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί προηγουμένως. Επιπλέον, θα παρέχει πληροφορίες ανέμου από στρώματα αέρα μέχρι 600m.
Σύμφωνα με την ECN, ο Offshore Wind Atlas  ανατέθηκε από την ολλανδική κυβέρνηση με στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερομένων  για τα νέα αιολικά πάρκα στα ανοικτά της νότιας Ολλανδίας - Scheveningen - και την ακτή στα βόρεια - Egmond.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης