Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

ΗΠΑ: Χαμόγελα στις εταιρείες αιολικής ενέργειας για το φορολογικό νομοσχέδιο της Γερουσίας

ΗΠΑ: Χαμόγελα στις εταιρείες αιολικής ενέργειας  για το φορολογικό νομοσχέδιο της Γερουσίας
Το σχέδιο της Γερουσίας έφερε ανακούφιση στη βιομηχανία, καθώς η πρόταση του Κογκρέσου που πέρασε την προηγούμενη εβδομάδα, που έθετε αλλαγές στην πίστωση, θα έβαζε 50 δισ. δολάρια σε προγραμματισμένες επενδύσεις σε κίνδυνο.
Η βιομηχανία αιολικής ενέργειας των ΗΠΑ δέχθηκε με ενθουσιασμό την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου μια φορολογική πρόταση της Γερουσίας, η οποία, σε αντίθεση με εκείνη του Κογκρέσου που αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα, διατηρεί την πίστωση φόρου, βοηθόντας τα αιολικά πάρκα να ανταγωνίζονται με τις μονάδες που καταναλώνουν ορυκτά καύσιμα.
Το σχέδιο της Γερουσίας έφερε ανακούφιση στη βιομηχανία, καθώς η πρόταση του Κογκρέσου που πέρασε την προηγούμενη εβδομάδα, που έθετε αλλαγές στην πίστωση, θα έβαζε 50 δισ. δολάρια σε προγραμματισμένες επενδύσεις σε κίνδυνο.
Ωστόσο,  σύμφωνα με το Reuters αν η Βουλή και η Γερουσία δεν ξεπεράσουν τις διαφορετικές προτάσεις τους, σχετικά με το ευρύ σχέδιο φορολογίας των Ρεπουμπλικανών, θα χρειασθεί η σύγκλιση των διαφορών μεταξύ μιας επιτροπής της Βουλής και της Γερουσίας και τα δύο επιμελητήρια στη συνέχεια θα πρέπει να εγκρίνουν την προκύπτουσα συμβιβαστική νομοθεσία.
Η MidAmerican Energy δήλωσε την Πέμπτη ότι εάν εγκριθεί το νομοσχέδιο όπως πρότεινε το Κογκρέσο, η μονάδα Berkshire Hathaway θα αναγκαστεί να ακυρώσει επενδύσεις ύψους 4,3 δισ. δολαρίων στην Αϊόβα, επηρεάζοντας 400 θέσεις εργασίας και προκαλώντας την απώλεια 10 εκατ. δολαρίων ετησίως σε φόρο ακίνητης περιουσίας και πληρωμές γαιοκτημόνων.
Η φορολογική πίστωση παραγωγής της αιολικής βιομηχανίας, επεκτάθηκε από το Κογκρέσο το 2015 και διανέμει πίστωση για κάθε κιλοβατώρα ενέργειας που παράγεται από έργα αιολικής ενέργειας.
Οι επενδυτές και οι υπεύθυνοι για την υλοποίηση σχεδίων είχαν βασιστεί στη σταθερότητα της πολιτικής αυτής, η οποία είναι προγραμματισμένη να καταργηθεί σταδιακά μέχρι το 2020.
"Το νομοσχέδιο της φορολογικής μεταρρύθμισης της Γερουσίας δίνει ελπίδες σε περισσότερους από 100.000 εργαζομένους στην αιολική ενέργεια της Αμερικής και αποκαθιστά την εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων που δίνουν δισεκατομμύρια δολάρια στην αγροτική Αμερική", δήλωσε ο Tom Kiernan, διευθύνων σύμβουλος της εμπορικής ομάδας American Wind Association.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης