Συνεργασία της GE με την Green Investment Group για την παροχή αιολικής ενέργειας στη Σουηδία

Συνεργασία της GE με την Green Investment Group για την παροχή αιολικής ενέργειας στη Σουηδία
Η κατασκευή της εγκατάστασης άρχισε και αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργική μέχρι τα τέλη του 2019
Η GE συνεργάζεται με την Green Investment Group για να "παραδώσει και να λειτουργήσει" 650 MW (megawatts) αιολικής ενέργειας στην ξηρά στη Σουηδία.
Σε ανακοίνωσή της την Τρίτη 7/11, η GE ανέφερε ότι το αιολικό πάρκο Markbygden ETT, στο βόρειο τμήμα της χώρας, θα φιλοξενεί το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο της Ευρώπης και θα ενισχύσει την εγκατεστημένη παραγωγή της Σουηδίας κατά 12,5%.
Η GE δήλωσε ότι η GE Energy Financial Services και η Green Investment Group - μέρος του ομίλου Macquarie - έχουν αποκτήσει από κοινού το έργο από τον αιολικό κατασκευαστή Svevind, ο οποίος εργάζεται στην ανάπτυξη του για τα τελευταία 15 χρόνια. Περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ (928 εκατομμύρια δολάρια) έχουν προστεθεί στη χρηματοδότηση.
Η κατασκευή της εγκατάστασης άρχισε και αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργική μέχρι τα τέλη του 2019.
Η GE Renewable Energy θα συμμετέχει στο έργο με 179 από τους 3,6 MW τουρμπίνες.
Για να αντιμετωπίσουν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οι στρόβιλοι θα χρησιμοποιήσουν ένα "σύστημα μετριασμού του πάγου" που αναπτύχθηκε από την LM Wind Power.
"Η Markbygden ETT σηματοδοτεί τη δέσμευσή μας στη σουηδική αιολική αιολική αρένα και επεκτείνει την παρουσία της στην Ευρώπη", δήλωσε   η Pete McCabe, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής υπεράκτιας αιολικής επιχείρησης. Το έργο θα δείχνει επίσης τις τεχνικές δυνατότητες της GE και της LM Wind Power, πρόσθεσε.
Ο γίγαντας του αλουμινίου Norsk Hydro θα αγοράσει ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγεται από το εργοστάσιο μέσω 19ετούς συμφωνητικού αγοράς ενέργειας (PPA) σταθερού όγκου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης