Τελευταία Νέα

Ινδία: Ηλιακή μονάδα 30 megawatt δημιούργησε η Tata Power

Ινδία: Ηλιακή μονάδα 30 megawatt  δημιούργησε η Tata Power
Η νέα εγκατάσταση χρησιμοποίησε μονάδες φωτοβολταϊκής (Φ / Β) κρυσταλλικού πυριτίου εγχώριας παραγωγής και χρησιμοποιεί σύστημα απευθείας μετατροπής του ηλιακού φωτός σε ηλεκτρισμό
Ηλιακή  εγκατάσταση 30 μεγαβάτ (MW) που θα καλύψει τις ετήσιες ενεργειακές ανάγκες περισσότερων από 14.000 σπιτιών στην Ινδία αναπτύχθηκε από την Tata Power  σύμφωνα με ανακοίνωση  την Τρίτη 1/11.
Το εργοστάσιο στο Palaswade, Maharashtra, έχει αναπτυχθεί από την Tata Power Renewable Energy Ltd (TPREL), μια εξ ολοκλήρου θυγατρική της ινδικής εταιρείας Tata Power.
Η μητρική εταιρεία δήλωσε ότι η νέα εγκατάσταση χρησιμοποίησε μονάδες φωτοβολταϊκής (Φ / Β) κρυσταλλικού πυριτίου εγχώριας παραγωγής. Το φωτοβολταϊκό χρησιμοποιεί σύστημα απευθείας μετατροπής του ηλιακού φωτός σε ηλεκτρισμό.
Η εγκατάσταση καλύπτει περισσότερα από 140 στρέμματα και θα παράγει περισσότερα από 62 εκατομμύρια κιλοβατώρες ετησίως.
Ο διευθύνων σύμβουλος της TPREL Rahul Shah ανακοίνωσε ότι η λειτουργία της μονάδας αποτελεί ορόσημο στην προσπάθεια "να αναπτυχθεί το χαρτοφυλάκιο (της εταιρείας) για την παραγωγή καθαρών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας".
Τον Οκτώβριο, οι προβλέψεις της αγοράς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA) ανέφεραν ότι η νέα ηλιακή φωτοβολταϊκή ικανότητα αυξήθηκε κατά 50% το 2016.
Οι εγκαταστάσεις  φωτοβολταϊκής ενέργειας αυξήθηκαν γρηγορότερα από οποιοδήποτε άλλο καύσιμο και υπερέβησαν την καθαρή ανάπτυξη άνθρακα, πρόσθεσε ο IEA.
"Αυτό που βλέπουμε είναι η γέννηση μιας νέας εποχής στην ηλιακή φωτοβολταϊκή εγκατάσταση," είχε τονίσε τότε ο εκτελεστικός διευθυντής της IEA Fatih Birol.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης