Τελευταία Νέα

Η έκθεση της Eni για τα παγκόσμια αποθέματα του φυσικού αερίου

Η έκθεση της Eni για τα παγκόσμια αποθέματα του φυσικού αερίου
Οι νέες εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αυστραλία, συνέβαλαν στην αύξηση της παραγωγής φυσικού αερίου
Κατά 0,9% αυξήθηκαν τα παγκόσμια αποθέματα φυσικού αερίου σύμφωνα με την Eni, με τις ΗΠΑ, το Ιράκ και τη Νιγηρία να δίνουν μια σημαντική ώθηση.
Η Ρωσία παραμένει ο κορυφαίος κάτοχος αποθεμάτων φυσικού αερίου στο 25% του γενικού συνόλου, ενώ ανάμεσα στους δέκα πρώτους συγκαταλέγονται 6 χώρες του ΟΠΕΚ με ποσοστό 32%.
Η ιταλική εταιρεία σημείωσε ότι οι νέες εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αυστραλία, συνέβαλαν στην αύξηση της παραγωγής φυσικού αερίου.
«Στις ΗΠΑ που θεωρείται ο μεγαλύτερος παραγωγός φυσικού αερίου στον κόσμο, η παραγωγή μειώθηκε ελαφρά κατά 3,2%, μετά από 10ετή αύξηση που προκλήθηκε από την έκρηξη σχιστολιθικού αερίου.
Στην Ευρώπη, η παραγωγή της Νορβηγίας ήταν σχεδόν επίπεδη μετά από ένα ισχυρό άλμα το 2015 και συνέχισε να μειώνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο 3%, ανέφερε η έκθεση.
Παράλληλα, η έκθεση έδειξε ότι η ζήτηση φυσικού αερίου αυξήθηκε στην Ινδία και τη Ν. Κορέα καθώς και οι ΗΠΑ, ενώ από την Ευρώπη, ξεχώρισαν η Γερμανία, η Ιταλία και η Γαλλία.
Αναφορικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η Κίνα κατέχει ηγετική θέση στην αγορά ηλιακής και αιολικής ενέργειας με εγκατεστημένη ισχύ 226 GW, 30% του συνόλου του κόσμου.
Τέλος, η παγκόσμια επισκόπηση πετρελαίου και φυσικού αερίου της Eni είναι μια ετήσια στατιστική έκθεση για τα παγκόσμια αποθέματα, την παραγωγή και την κατανάλωση πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Αυτό το έτος σηματοδοτεί την 16η έκδοση της έκθεσης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης