Τελευταία Νέα

Από την Siemens Gamesa οι ανεμογεννήτριες για το αιολικό έργο Nordlicht στη Νορβηγία

Από την Siemens Gamesa οι ανεμογεννήτριες για το αιολικό έργο Nordlicht στη Νορβηγία
O όμιλος  θα προμηθεύσει την μονάδα με 67 τουρμπίνες συνολικής ισχύς 281,4 MW (MW)
Η Siemens Gamesa, ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής ανεμογεννητριών παγκοσμίως, ανέλαβε την προμήθεια ενός από τα μεγαλύτερα αιολικά έργα στην Ευρώπη,  σύμφωνα με ανακοίνωσή της την Πέμπτη 26/10.
O όμιλος που προέκυψε από τη συγχώνευση της Gamesa και της μονάδας αιολικής ενέργειας της Siemens, θα προμηθεύσει με 67 τουρμπίνες συνολικής ισχύς 281,4 MW (MW) το νορβηγικό αιολικό έργο Nordlicht.
Η συμφωνία, το ύψος της οποίας δεν αποκαλύφθηκε, περιλαμβάνει και υπηρεσίες συντήρησης. Κατά κανόνα, τα υπεράκτια αιολικά έργα κοστίζουν περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ ανά μεγαβάτ, γεγονός που εκτιμά το έργο  στα περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ (353 εκατομμύρια δολάρια).
"Είμαστε υπερήφανοι για την εγκατάσταση του αιολικού σταθμού Nordlicht, δεδομένου ότι η Νορβηγία είναι μια σημαντική αγορά αιολικής ενέργειας με εξαιρετικούς ανέμους και κατάλληλες τοποθεσίες", δήλωσε ο Ricardo Chocarro, Διευθύνων Σύμβουλος της εγχώριας  Siemens Gamesa.
Συμπεριλαμβανομένων των αιολικών πάρκων Kvitfjell και Raudfjell στη βόρεια Νορβηγία, το Nordlicht αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στα μέσα του 2019 και θα προμηθεύσει με ενέργεια 50.000 νοικοκυριά.
Το project χρηματοδοτήθηκε από τον διαχειριστή κεφαλαίων Prime Capital AG για λογαριασμό του γερμανικού συνταξιοδοτικού ταμείου AEVWL και της Siemens Financial Services, μιας μονάδας της Siemens. Η Siemens κατέχει το 59% της Siemens Gamesa.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης