Τελευταία Νέα

Ξεκίνησε η λειτουργία αιολικού πάρκου σε υψηλό υψόμετρο στην Αυστρία

Ξεκίνησε η λειτουργία αιολικού πάρκου σε υψηλό υψόμετρο στην Αυστρία
Το αιολικό πάρκο στοίχισε 58 εκατ. ευρώ
Την έναρξη ενός καινοτόμου έργου στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ανακοίνωσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για το Windpark Handalm που βρίσκεται στα βουνά της νότιας Αυστρίας. Είναι ένα αιολικό πάρκο που θα παράγει αρκετό ηλεκτρικό ρεύμα για 21.000 σπίτια, εξοικονομώντας με αυτόν τον τρόπο 46.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα, το οποίο σύμφωνα με το πρακτορείο «anadolu» ισοδυναμεί με την απόσυρση 8.000 αυτοκινήτων.
Παράλληλα, η Ευρωπαική Επιτροπή συμπλήρωσε ότι το Handalm που αποτελείται από 13 ανεμόμυλους με μέσο υψόμετρο 1,800 μέτρα, θα παράγει περίπου 76 Μεγαβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, παρουσιάζοντας μια σειρά από καινοτόμες τεχνολογίες.
Το έργο το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από τις 24 Οκτωβρίου, θα παρουσιάσει την εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών για αιολικά πάρκα μεγαλύτερης κλίμακας σε ειδικές συνθήκες ανέμου των ορεινών περιοχών.
Το αιολικό πάρκο στοίχισε 58 εκατ. ευρώ ενώ έλαβε ενίσχυση ύψους 11,3 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα NER, το οποίο υποστηρίζει την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών με χαμηλές εκπομπές άνθρακα, στο πλαίσιο της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να επιτύχει τους στόχους της για την αλλαγή του κλίματος, σύμφωνα με την παγκόσμια συμφωνία του Παρισιού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης