Statoil: «Empire Wind» το όνομα του υπεράκτιου αιολικού έργου στο Long Island, N.Y

Statoil: «Empire Wind» το όνομα του υπεράκτιου αιολικού έργου στο Long Island, N.Y
Το σχέδιο Καθαρής Ενέργειας της Νέας Υόρκης προβλέπει αύξηση του μεριδίου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό μίγμα σε 50% μέχρι το 2030 - Ο κυβερνήτης Andrew Cuomo απηύθυνε πρόσκληση για την ανάπτυξη μέχρι και 2,4 gigawatts υπεράκτιας αιολικής ενέργειας
Empire Wind είναι το όνομα του έργου αιολικής ενέργειας της Statoil που βρίσκεται στα νότια παράλια του Long Island, N.Y.
 "Η ονομασία Empire Wind καταγράφει τον κεντρικό ρόλο που θα διαδραματίσει αυτό το σημαντικό έργο για να βοηθήσει τη Νέα Υόρκη να επιτύχει τον φιλόδοξο στόχο της για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας", δήλωσε ο διευθυντής του έργου Christer af Geijerstam. "Το Empire Wind μιλάει επίσης για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που αναλαμβάνει η πολιτεία της Νέας Υόρκης στην προώθηση της ανάπτυξης τεχνολογίας υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στη Βόρεια Αμερική".
Ο χώρος των 79.350 στρεμμάτων, ο οποίος εξασφαλίστηκε από την Statoil σε ομοσπονδιακή δημοπρασία τον Δεκέμβριο του 2016, έχει τη δυνατότητα να παράγει μέχρι και 1 GW αιολικής ενέργειας στην ανοικτή θάλασσα, για τη Νέα Υόρκη και το Long Island, σύμφωνα με τον Statoil, υλοποιώντας το βασικό μέρος του σχεδίου της πολιτείας της Νέας Υόρκης για την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την κάλυψη των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια.
Το σχέδιο Καθαρής Ενέργειας της Νέας Υόρκης προβλέπει αύξηση του μεριδίου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό μίγμα σε 50% μέχρι το 2030. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, ο κυβερνήτης Andrew Cuomo απηύθυνε πρόσκληση για την ανάπτυξη μέχρι και 2,4 gigawatts υπεράκτιας αιολικής ενέργειας μέχρι το 2030.
 Η Statoil ανακοίνωσε  ότι βρίσκεται ακόμα στα πρώτα στάδια ανάπτυξης του αιολικού πάρκου ανοικτής θάλασσας. Η ομάδα έργου  του Empire Wind διεξάγει σήμερα μια εκτενή διαδικασία αξιολόγησης, συγκεντρώνοντας λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες του βυθού, τις επιλογές σύνδεσης στο δίκτυο και τις αιολικές πηγές που χαρακτηρίζουν την περιοχή.
 Η Statoil ξεκίνησε επίσης την ιστοσελίδα του  Empire Wind όπου οι πολίτες μπορούν να λάβουν πληροφορίες σχετικά με το έργο και να εγγραφούν για να λαμβάνουν ενημερώσεις.
Η Statoil διαθέτει επί του παρόντος επτά υπεράκτια έργα αιολικής ενέργειας σε απευθείας σύνδεση ή σε εξέλιξη στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου πλωτού αιολικού έργου αιολικής ενέργειας στη Σκωτία - μια τεχνολογία η οποία θα μπορούσε επίσης να αποδειχθεί καθοριστική για την παραγωγή αιολικής ενέργειας ανοικτής θαλάσσης για τη δυτική ακτή των ΗΠΑ και τη Χαβάη.
Το χαρτοφυλάκιο αιολικής ενέργειας της εταιρείας έχει την ικανότητα να παρέχει ενέργεια  από ανανεώσιμες πηγές σε  περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρωπαϊκά σπίτια.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης