Τελευταία Νέα

Σιγκαπούρη: O πετρελαϊκός κόμβος της Ασίας γίνεται πράσινος και επενδύει σε ΑΠΕ

Σιγκαπούρη: O πετρελαϊκός κόμβος της Ασίας γίνεται πράσινος και  επενδύει σε ΑΠΕ
Η Σιγκαπούρη θεωρεί ότι η ηλιακή ενέργεια  μπορεί να παρέχει μέχρι και το 25% της ισχύος έως το 2025 - Η κυβέρνηση υπογράφει συμφωνίες για την αποθήκευση
Η Σιγκαπούρη σχεδιάζει να αναπτύξει τεχνολογίες ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης καθώς ο κόμβος εμπορίας πετρελαίου της Ασίας επιδιώκει να παράγει περισσότερη ενέργεια από τις ανανεώσιμες πηγές.
Σύμφωνα με το Blooberg δοκιμάζει έργα πλωτής ενέργειας στις δεξαμενές της, μια τεχνολογία που θα μπορούσε να βοηθήσει την κάλυψη έως και το ένα τέταρτο της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2025, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Teo Chee Hean τη Δευτέρα 23/10 σε ομιλία του στη Διεθνή Εβδομάδα Ενέργειας της Σιγκαπούρης.
Η κυβέρνηση κατέληξε επίσης σε συμφωνίες για έργα αποθήκευσης ενέργειας και έργα μικρο-δικτύων, ανακοίνωσε στο συνέδριο ο Sim Ann, ανώτατος υπουργός εμπορίου και υπουργείου.
Για να μειωθεί η εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, η Σιγκαπούρη προσπαθεί να ξεπεράσει τους φυσικούς περιορισμούς της υδροηλεκτρικής ενέργειας και του ανέμου και την έλλειψη διαθέσιμων εκτάσεων για ηλιακούς συλλέκτες. Ενώ είναι μικρός εκπομπός άνθρακα, θα είναι ένας από τους πρώτους που θα αισθανθεί τις επιπτώσεις της αλλαγής του κλίματος, επεσήμανε  ο Teo.
"Είμαστε ένα από τα μικρά νησιωτικά κράτη, το μέσο ύψος πάνω από το επίπεδο της θάλασσας δεν είναι πολύ," είπε ο Teo. "Εάν τα επίπεδα της θάλασσας αυξηθούν, τότε αυτό πρέπει να το λάβουμε  πολύ σοβαρά υπόψη μας ".
Η Σιγκαπούρη, η οποία εδώ και πολύ καιρό είναι ένας από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους κόμβους διύλισης και εμπορίας πετρελαίου, έχει μετατοπίσει το μείγμα ηλεκτρικής αιώνα από άνθρακα σε πετρέλαιο στο φυσικό αέριο, το οποίο παράγει σήμερα περίπου το 95% των 8 γιγαβάτ ισχύος της Σιγκαπούρης.
Η ηλιακή χωρητικότητα έχει αυξηθεί στα 140 μεγαβάτ από περίπου 0,4 megawatt το 2008, δήλωσε ο Sim.
Μπορεί να παράγει 2 gigawatts   ηλιακής ενέργειας μέχρι το 2025, δήλωσε ο Teo, επικαλούμενος  μελέτη της Sustainable Energy Association της Σιγκαπούρης.
Η κινητή ηλιακή ενέργεια μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία επιπλέον χώρου επιφάνειας για φωτοβολταϊκά πάνελ, συμπλήρωσε. Οι δοκιμές που έγιναν στη δεξαμενή Tengeh έδειξαν ότι τα πλωτά πάνελ είναι πιο αποτελεσματικά από αυτά στην οροφή, δήλωσε, προσθέτοντας ότι η χώρα θα διερευνήσει επίσης κάθετες ηλιακές πλάκες στις πλευρές των ουρανοξυστών.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης