Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Κορυφώνεται η μάχη Amazon - Google για την ανανεώσιμη ενέργεια – Τα 2,6 gigawatts θα αγγίξουν οι συμφωνίες

tags :
Κορυφώνεται η μάχη Amazon - Google για την ανανεώσιμη ενέργεια – Τα 2,6 gigawatts θα αγγίξουν οι συμφωνίες
Amazon και Google είναι κορυφαίοι εταιρικοί αγοραστές αιολικής και ηλιακής ενέργειας στις ΗΠΑ
Ακόμη και στην εποχή του προνομιούχου άνθρακα του Προέδρου Donald Trump, οι επενδυτές καθαρής ενέργειας βλέπουν μεγάλο ενδιαφέρον για την αιολική και ηλιακή ενέργεια από επιχειρήσεις με στόχους βιωσιμότητας, ιδιαίτερα τις εταιρείες τεχνολογίας.
Η Amazon αγόρασε πάνω από 1,22 γιγαβάτ παραγόμενης ενέργειας από αμερικανικά έργα  καθαρού ενεργειακού δυναμικού, ακολουθώντας την Google Alphabet Inc., με 1,85 gigawatts.
Οι εταιρείες συμφώνησαν να αγοράσουν 1,9 γιγαβάτ καθαρή ενέργεια στις Η.Π.Α. φέτος, σύμφωνα με το Bloomberg New Energy Finance, και κινούνται  σε ρυθμό που προσεγγίζει τα 2.6 gigawatts που υπογράφηκαν πέρυσι.
"Οι εταιρείες δηλώνουν  στόχους για 100% ανανεώσιμη ενέργεια", δήλωσε ο Kyle Harrison, αναλυτής της New Energy Finance με έδρα τη Νέα Υόρκη. "Αυτό θα οδηγήσει σε νέες κατασκευές ανεξάρτητα από κρατικές επιδοτήσεις. Η αειφορία είναι ο πρωταρχικός στόχος. "
Το αιολικό πάρκο Amazon Texas κατασκευάστηκε από την εταιρία Lincoln Clean Energy, και θα παραδώσει ετησίως πάνω από 1 εκατομμύριο μεγαβάτ ανά ώρα καθαρής ενέργειας, ανέφερε  η Amazon σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη 19//10. Η Amazon έχει σε λειτουργία πάνω από 18 αιολικά και ηλιακά έργα και πάνω από 35 έργα σε εξέλιξη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης