Τελευταία Νέα

Ο Jeff Bezos της Amazon "άνοιξε" τεράστιο αιολικό πάρκο στο Τέξας

Ο Jeff Bezos της Amazon
Το Amazon Wind Farm Texas θα προσθέσει πάνω από 1 εκατομμύριο MWh καθαρής ενέργειας στο δίκτυο ετησίως
Η Amazon ανακοίνωσε ότι το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της μέχρι σήμερα τέθηκε σε λειτουργία.
Σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη 19/10 , η επιχείρηση ανέφερε ότι το Amazon Wind Farm Texas θα προσθέσει πάνω από 1 εκατομμύριο MWh καθαρής ενέργειας στο δίκτυο ετησίως.
Σύμφωνα με το CNBC η εγκατάσταση, η οποία βρίσκεται στην κομητεία Scurry, διαθέτει πάνω από 100 στροβίλους, κάθε ένας από τους οποίους έχει ύψος πάνω απο 300 πόδια και διάμετρο στροφέα πάνω από το διπλάσιο του πτερυγίου ενός Boeing 787.
Η Amazon ανακοίνωσε ότι το αιολικό πάρκο κατασκευάστηκε, λειτούργησε και είναι ιδιοκτησίας της Lincoln Clean Energy, η οποία αναπτύσσει αιολικά και ηλιακά έργα στις ΗΠΑ.
Η Amazon έχει συνάψει μακροπρόθεσμη συμφωνία για την αγορά 90% της παραγωγής της εγκατάστασης.
«Η επένδυση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι «win-win». Είναι σωστό για τους πελάτες μας, τις κοινότητές μας, την επιχείρησή μας και τον πλανήτη μας», δήλωσε την Πέμπτη ο Kara Hurst, διευθυντής αειφορίας της Amazon.
Ο Hurst πρόσθεσε ότι η Amazon είχε τώρα 18 αιολικά και ηλιακά έργα στις Η.Π.Α., με πάνω από 35 να έπονται. "Αυτά είναι σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση του μακροπρόθεσμου στόχου μας να λειτουργούμε τις υποδομές μας χρησιμοποιώντας 100 % ανανεώσιμες πηγές ενέργειας".
Σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι " είναι μία από τις μεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές αιολικής ενέργειας στον κόσμο".
Προς το τέλος του περασμένου έτους, το πρώτο αιολικό πάρκο στην Αμερική άρχισε εμπορικές επιχειρήσεις. Το αιολικό πάρκο Block Island βρίσκεται κοντά στην ακτή της Ρόουντ Άιλαντ και είναι μια εγκατάσταση 30-μεγαβάτ και πέντε στροβίλων.
Ο Hurst πρόσθεσε ότι ο Αμαζόνιος είχε τώρα 18 αιολικά και ηλιακά έργα στις Η.Π.Α., με πάνω από 35 να έρχονται. "Αυτά είναι σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση του μακροπρόθεσμου στόχου μας να εξουσιάσουμε την παγκόσμια υποδομή μας χρησιμοποιώντας 100 τοις εκατό ανανεώσιμες πηγές ενέργειας", πρόσθεσε.
Σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι "σπίτι σε μία από τις μεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές αιολικής ενέργειας στον κόσμο".
Προς το τέλος του περασμένου έτους, το πρώτο αιολικό πάρκο στην Αμερική συνδέθηκε με το δίκτυο.
Το αιολικό πάρκο Block Island βρίσκεται κοντά στην ακτή της Ρόουντ Άιλαντ και είναι εγκατάσταση 30-μεγαβάτ και πέντε στροβίλων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης