Τελευταία Νέα

Η πρώτη πλωτή αιολική φάρμα του κόσμου ξεκίνησε την παραγωγή ενέργειας

Η πρώτη πλωτή αιολική φάρμα του κόσμου ξεκίνησε την παραγωγή ενέργειας
Το έργο των 30 μεγαβάτ πρόκειται να εγκαινιασθεί επίσημα σήμερα από τον Nicola Sturgeon, τον πρώτο Υπουργό της Σκωτίας
Η νορβηγική εταιρεία παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου Statoil ανακοίνωσε ότι η Hywind Scotland, η πρώτη πλωτή αιολική φάρμα στον κόσμο, έχει αρχίσει να αποστέλλει ηλεκτρική ενέργεια στο δίκτυο της Σκωτίας.
Το έργο των 30 μεγαβάτ πρόκειται να εγκαινιασθεί επίσημα από τον Nicola Sturgeon, τον πρώτο Υπουργό της Σκωτίας, αργότερα σήμερα 18/10.
Η εγκατάσταση βρίσεκται 25 χιλιόμετρα από την ακτή του Peterhead, Aberdeenshire, και θα μπορεί να τροφοδοτεί περίπου 20.000 νοικοκυριά. Το αιολικό πάρκο λειτουργεί από την Statoil σε συνεργασία με την Masdar.
Σε δήλωση την Τετάρτη 18/10, ο Sturgeon είπε ότι η έναρξη της Hywind σηματοδοτεί μια "συναρπαστική εξέλιξη" για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη Σκωτία.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η Σκωτία φιλοξενεί το 25% των ευρωπαϊκών υπεράκτιων αιολικών πόρων.
Υπάρχουν περισσότερες από 58.000 θέσεις εργασίας στην οικονομία της Σκοτίας σε επιχειρήσεις  με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, επεσήμανε  η κυβέρνηση.
Η WWF Σκωτίας χαιρέτισε το άνοιγμα της εγκατάστασης.
"Με περίπου το ένα τέταρτο της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην Ευρώπη στη Σκωτία, είναι υπέροχο να δούμε το πρώτο πλωτό αιολικό πάρκο στον κόσμο να εγκαινιάζεται από τις ακτές μας", δήλωσε η Gina Hanrahan.
"Ο αιολικός τομέας είναι ήδη μια ιστορία βιομηχανικής επιτυχίας σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, μειώνοντας τις εκπομπές, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και μειώνοντας δραματικά το κόστος".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης