Το δάνειο του ΟΠΕΚ στη Μαυριτανία για τη δημιουργία αιολικού πάρκου

Το δάνειο του ΟΠΕΚ στη Μαυριτανία για τη δημιουργία αιολικού πάρκου
Η υπογραφή για τη συμφωνία πραγματοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα στην Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο των ετήσιων συναντήσεων της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου
Έντονη είναι η δράση του ΟΠΕΚ στη Μαυριτανία στον ενεργειακό χώρο της παγκόσμιας αγοράς.
Συγκεκριμένα, ο ΟΠΕΚ χορήγησε ένα τεράστιο δάνειο έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα αιολικό πάρκο, το οποίο θα ενδυναμώσει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στις πόλεις Nuakchot και Nuadibú.
Μάλιστα, το αιολικό πάρκο Bulenuar, το πρώτο του είδους στη χώρα και με χωρητικότητα 100MW, θα δώσει νέα πνοή στον τομέα της ενέργειας και των ανανεώσιμων.
Επιπλέον , σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Horizon, η Ισλαμική Δημοκρατία της Μαυριτανίας έλαβε δάνειο ύψους 18,8 εκατομμυρίων δολαρίων από το Ταμείο Διεθνούς Ανάπτυξης με σκοπό την ολοκλήρωση του αιολικού πάρκου στο βόρειο τμήμα της χώρας.
Η εφημερίδα μάλιστα χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο δάνειο ως μια «συμπληρωματική χρηματοδότηση για το έργο της αιολικής ενέργειας στην περιοχή.
Η συμφωνία για το εν λόγω δάνειο υπεγράφη από τον υπουργό Οικονομίας της Μαυριτανίας (Mujtar Uld Djay) και τον Γενικό διευθυντή της Ofid, Suleiman Yasir al Herbish.
Παράλληλα, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η υπογραφή για τη συμφωνία πραγματοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα στην Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο των ετήσιων συναντήσεων της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης