Τελευταία Νέα

«Στροφή» της BNP Baribas στις ΑΠΕ - Τέλος οι συναλλαγές με πετρελαιοπαραγωγούς

«Στροφή» της BNP Baribas στις ΑΠΕ - Τέλος οι συναλλαγές με πετρελαιοπαραγωγούς
Έχει προγραμματιστεί η δαπάνη 15 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η επένδυση 100 εκατ. ευρώ σε νεοσύστατες επιχειρήσεις που ειδικεύονται στην αποθήκευση και την αποδοτικότητα της ενέργειας.
Την απόφαση να σταματήσει τις εμπορικές συναλλαγές της με πετρελαιοπαραγωγούς πήρε μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου με ισχυρή εκπροσώπηση σε περισσότερες από 75 χώρες (BNP Paribas) καθώς σχεδιάζει να στραφεί στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Ειδικότερα, η τράπεζα διευκρίνισε ότι δεν θα χρηματοδοτεί πλέον νέα έργα που εμπλέκονται κυρίως στη μεταφορά ή την εξαγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, σύμφωνα με το Reuters.
Σε δήλωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΝΡ, Jean-Laurent Bonnafe υπογράμμισε ότι: «Είμαστε ένας μακροχρόνιος εταίρος στον ενεργειακό τομέα και είμαστε αποφασισμένοι να υποστηρίξουμε τη μετάβαση σε ένα πιο σταθερό περιβάλλον».
Αναφορικά με τα πρακτικά σχέδια της τράπεζας, έχει προγραμματιστεί η δαπάνη 15 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η επένδυση 100 εκατ. ευρώ σε νεοσύστατες επιχειρήσεις που ειδικεύονται στην αποθήκευση και την αποδοτικότητα της ενέργειας.
Τέλος, έχουν ήδη διακοπεί οι χρηματοδοτήσεις σε ανθρακωρυχεία και σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα ενώ δεν πρόκειται να παρέχει οικονομική βοήθεια σε εταιρείες άνθρακα που δεν σχεδιάζουν να διαφοροποιήσουν τις πηγές ενέργειάς τους.

www.worldenergynerws.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης