Από ανταγωνιστές «σύμμαχοι» - Εταιρείες ηλιακής ενέργειας αποκαθιστούν το ηλεκτρικό δίκτυο του Πουέρτο Ρίκο

Από ανταγωνιστές «σύμμαχοι» - Εταιρείες ηλιακής ενέργειας αποκαθιστούν το ηλεκτρικό δίκτυο του Πουέρτο Ρίκο
Το 90% των 3,5 εκατομμυρίων κατοίκων του νησιού παραμένουν χωρίς ρεύμα -Προμήθειες  αξίας περίπου 2 εκατ. δολ. αναμένεται να φθάσουν τις επόμενες εβδομάδες.
Οι ηλιακές εταιρείες συνεργάζονται και από κοινού βοηθούν στην αποκατάσταση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας στο κατεστραμμένο  από την καταιγίδα Πουέρτο Ρίκο, καθώς το 90% των κατοίκων του νησιού που ανέρχεται σε 3,5 εκατομμύρια κατοίκους παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Φωτοβολταϊκά συστήματα, γεννήτριες και εξοπλισμός φωτισμού αξίας περίπου 2 εκατομμυρίων δολαρίων αναμένεται να φθάσουν τις προσεχείς εβδομάδες.
Σύμφωνα με το CNBC  το μεγαλύτερο μέρος αυτής της βοήθειας προέρχεται από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας, ο οποίος στέλνει ένα αεροπλάνο στο Πουέρτο Ρίκο με προμήθειες  1,2 εκατομμύρια δολάρια που δωρίζονται από τα μέλη του.
Βοήθεια προσφέρει και μια νέα ομάδα που ονομάζεται Light Up Puerto Rico, η οποία δημιουργήθηκε στις ημέρες που ο τυφώνας Maria πέρασε από το νησί.
Το Light Up θα στείλει περίπου 700.000 δολάρια σε προμήθειες μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, ανέφερε η ομάδα.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Abigail Ross Hopper, είπε ότι η ηλιακή ενέργεια θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στο Πουέρτο Ρίκο, επειδή μπορεί να αρχίσει να τροφοδοτεί τα σπίτια και τις επιχειρήσεις πριν το έδαφος είναι σε θέση να ανοικοδομήσει το ηλεκτρικό του δίκτυο, έργο που θα μπορούσε να διαρκέσει μήνες.
"Όλα είναι απαραίτητα εκεί, αλλά προσπαθούμε να βοηθήσουμε με έναν μοναδικό τρόπο", δήλωσε ο Brad Creer, πρόεδρος της New Star Solar.
Ο Creer συνεργάζεται με το Light Up Puerto Rico και το Tifie Humanitarian, μη κερδοσκοπικό οργανισμό, για την παροχή ηλιακού εξοπλισμού σε αγροτικές περιοχές του νησιού, όπως οι Aguas Buenas, Salinas, Naranjito, Aguadilla, Las Marias και Mayaguez.
Η προσπάθεια να φθάσουν τα  φωτοβολταϊκά στο Πουέρτο Ρίκο συγκεντρώνει εταιρείες που είναι παραδοσιακοί ανταγωνιστές, όπως οι Vivint Solar και Sunrun.
Ενώ εταιρείες ανταγωνίζονται για το μερίδιο αγοράς, η κρίση στο Πουέρτο Ρίκο δημιούργησε μια ευκαιρία στους δύο εθνικούς φορείς παροχής ηλιακής ενέργειας να συνεργαστούν.
Η Sunrun δεσμεύτηκε με περισσότερα από 8.000 pounds  ηλιακών προϊόντων, αλλά δεν είχε την ικανότητα να μεταφέρει με ασφάλεια τα υλικά στο Πουέρτο Ρίκο, και η Vivint προχώρησε εθελοντικά να μεταφέρει το φορτίο στο San Juan.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Elon Musk,  γνωστός για την δουλειά του σε ηλεκτρικά οχήματα, δημοσίευσε στο λογαριασμό του Twitter στις 5 Οκτωβρίου ότι θα ήταν εφικτό για την Tesla να ανοικοδομήσει το ηλεκτρικό δίκτυο του Πουέρτο Ρίκο.
Ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο, Ricardo Rossello, απάντησε στην πλατφόρμα, λέγοντας ότι το Πουέρτο Ρίκο θα μπορούσε να είναι η"ναυαρχίδα" της Tesla. Σε μια συνέντευξη Τύπου την επόμενη μέρα, ο Rossello είπε  εξετάζει πολύ σοβαρά  τη νέα, καινοτόμα τεχνολογία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης