Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

«Έσπασαν τα κοντέρ» στη Σκωτία – Οι ανεμογεννήτριες κάλυψαν 206% την κατανάλωση ενέργειας

«Έσπασαν τα κοντέρ» στη Σκωτία – Οι ανεμογεννήτριες κάλυψαν 206% την κατανάλωση ενέργειας
Την  περασμένη Δευτέρα παρήγαγαν την διπλάσια ενέργεια από την συνολική κατανάλωση της χώρας συμπεριλαμβανομένων των σπιτιών, της βιομηχανίας και των επιχειρήσεων
Οι ανεμογεννήτριες παρήγαγαν τη διπλή ποσότητα ενέργειας που απαιτείται για να καλύψουν τις ανάγκες της Σκοτίας για ηλεκτρική ενέργεια τη Δευτέρα, σύμφωνα με τους ερευνητές.
Η περιβαλλοντική ομάδα WWF Scotland ανακοίνωσε την Παρασκευή 6/10 ότι η ανάλυση των δεδομένων  του  WeatherEnergy έδειξε ότι οι ανεμογεννήτριες της χώρας διοχέτευσαν 86.467 μεγαβάτ ανά ώρα ηλεκτρικής ενέργειας στο Εθνικό Δίκτυο τη Δευτέρα.
Εκείνη την ημέρα, η συνολική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στη Σκωτία - συμπεριλαμβανομένων των σπιτιών, της βιομηχανίας και των επιχειρήσεων - ήταν 41.866 megawatt ώρες, ανέφερε η WWF Scotland, που σημαίνει ότι η αιολική ενέργεια παρήγαγε το ισοδύναμο του 206% των αναγκών της χώρας.
Λαμβάνοντας υπόψη μόνο τα νοικοκυριά, οι ισχυροί άνεμοι παρήγαγαν αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτήσουν 7.116 εκατομμύρια σπίτια - σχεδόν τριπλάσιο του αριθμού κατοικιών στη Σκωτία.
"Η Δευτέρα αποδείχθηκε μια μεγάλη μέρα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Μόνο οι ανεμογεννήτριες παρείχαν αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτήσουν 7 εκατομμύρια σπίτια πολύ περισσότερο από τις συνολικές ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας της Σκωτίας", δήλωσε ο Sam Gardner, διευθυντής της WWF Scotland.
"Τα στοιχεία αυτά, αποτελούν μέρος ενός μοτίβου ολοένα και πιο πράσινης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που κατέστη δυνατή χάρη στην πολυετή πολιτική στήριξη στη Σκωτία", πρόσθεσε ο Gardner. "Κατά τη διάρκεια του έτους, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας συνέβαλλαν  περισσότερο από το ήμισυ των αναγκών μας σε ηλεκτρική ενέργεια".
Η ανάλυση της Παρασκευής βασίζεται σε μια πρόσφατη σειρά εντυπωσιακών στοιχείων αιολικής ενέργειας για τη Σκωτία.
 Τον Ιούλιο, το WWF της Σκωτίας ανέφερε ότι ο άνεμος παρήγαγε αρκετή ενέργεια για να καλύψει, κατά μέσο όρο, τις ηλεκτρικές ανάγκες του 124% των σκωτσέζικων κατοικιών μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου του τρέχοντος έτους.
Τους πρώτους έξι μήνες του 2017 οι τουρμπίνες διοχέτευσαν πάνω από 6,6 εκατομμύρια μεγαβάτ ώρες ηλεκτρικής ενέργειας στο Εθνικό Δίκτυο, αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτήσει πάνω από 3 εκατομμύρια σκωτσέζικες κατοικίες. Πρόκειται για αύξηση 24% σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο ρεκόρ Ιανουαρίου-Ιουνίου 2015.
Τα νέα έρχονται στο τέλος μιας εβδομάδας, κατά την οποία ο υπουργός Ενέργειας της Σκωτίας ανέφερε ότι το fracking "δεν μπορεί και δεν θα γίνει στη Σκωτία".
"Λαμβάνοντας πλήρως υπόψη τα διαθέσιμα αποδεικτικά στοιχεία και τη δύναμη της κοινής γνώμης σήμερα, η άποψή μου είναι ότι η Σκωτία θα πρέπει να πει όχι στο fracking", δήλωσε ο Paul Wheelhouse την Τρίτη στο Κοινοβούλιο της Σκωτίας στο Εδιμβούργο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης