Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για υπεράκτιο αιολικό πάρκο στην Ιρλανδία

Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για υπεράκτιο αιολικό πάρκο στην Ιρλανδία
Με 330 MW  θα είναι σε θέση να παρέχει πράσινη ενέργεια σε 250.000 σπίτια στην Ιρλανδία
Ένα προγραμματισμένο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στα ύδατα της Ιρλανδίας έχει λάβει σημαντική ώθηση υπό τη μορφή  της "σημαντικής επένδυσης".
Η βελγική εταιρεία κατασκευής υπεράκτιων αιολικών πάρκων Parkwind ανακοίνωσε την Τετάρτη 4/10 ότι θα γίνει στρατηγικός εταίρος στο Wind Farm Oriel,.
Σύμφωνα με το CNBC το προτεινόμενο project των 55 τουρμπινών πρόκειται να τοποθετηθεί στη Βορειοδυτική Θάλασσα της Ιρλανδίας, 22 χιλιόμετρα από την ακτή του Dundalk.
Με χωρητικότητα 330 μεγαβάτ (MW), θα είναι σε θέση να παρέχει πράσινη ενέργεια σε 250.000 σπίτια στην Ιρλανδία, σύμφωνα με την Oriel Windfarm Limited.
"Στην αναζήτηση ενός στρατηγικού εταίρου, αρκετοί διεθνείς υπεράκτιοι αιολικοί παίκτες ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μερίδιο στην Wind Farm Oriel", ανέφερε σε δήλωσή του ο Brian Britton, ιδρυτής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Wind Farm Oriel.
"Πιστεύουμε ότι η Parkwind μπορεί να φέρει την απαραίτητη γνώση και  το πρωτοποριακό πνεύμα για να φέρει σε πέρας αυτό το έργο ", πρόσθεσε.
Από την πλευρά της, η Parkwind ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε τρία υπεράκτια αιολικά πάρκα στη βελγική ζώνη στη Βόρεια Θάλασσα.
Τα πάρκα που λειτουργούν από την επιχείρηση τροφοδοτούν το Βέλγιο με περίπου 550 MW ενέργειας.
"Είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να διαδραματίσουμε ζωτικό ρόλο στην αναδυόμενη ιρλανδική υπεράκτια αιολική βιομηχανία", δήλωσε ο Peter Caluwaerts, διευθυντής του έργου Oriel. "Είναι η φιλοδοξία μας να ολοκληρώσουμε την κατασκευή του αιολικού πάρκου Oriel το 2020, βοηθώντας έτσι την Ιρλανδία να επιτύχει τους στόχους για την ανανεώσιμη ενέργεια το 2020". Η Ιρλανδία σχεδιάζει οι εκπομπές το 2020 να είναι κατά 20% χαμηλότερες από το 2005.
Η Ευρώπη είναι παγκόσμιος ηγέτης στην υπεράκτια αιολική ενέργεια. Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας, το Ηνωμένο Βασίλειο φιλοξενεί τη μεγαλύτερη αγορά αιολικής ενέργειας στον κόσμο, ακολουθούμενη από τη Γερμανία και την Κίνα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης