Η Γαλλική Engie αναπτύσσει νέα τεχνολογία παραγωγής ενέργειας με ξηρή βιομάζας

Η Γαλλική Engie αναπτύσσει νέα τεχνολογία παραγωγής ενέργειας με ξηρή βιομάζας
Το ενεργειακό δυναμικό της ξηρής βιομάζας στις χώρες της ΕΕ ανέρχεται σε 880.000 GWh το χρόνο.
Η Γαλλική επιχείρηση ηλεκτρισμού Engie αναπτύσσει μία νέα τεχνολογία παραγωγής ενέργειας με ξηρή βιομάζα σε συνεργασία με τη Σουηδική Goteborg Energi και τη συμμετοχή της στο πρώτο εργοστάσιο αεριοποίησης ξηρής βιομάζας στην Ολλανδία.
Η Engie ανακοίνωσε, ότι δεσμεύεται να προωθήσει την νέα τεχνολογία μετατροπής βιομάζας σε αέριο, η οποία όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, επικεντρώνεται στην «αεριοποίηση της ξηρής βιομάζας, όπως τα απόβλητα ξύλου, το άχυρο και τα ξηρά υπόλειμμα από τα δάση, τη γεωργία και τη βιομηχανία χαρτιού και είναι ακόμα στο πρώτο στάδιο υλοποίησής της».
Το ενεργειακό δυναμικό της ξηρής βιομάζας στις χώρες της ΕΕ ανέρχεται σε 880.000 GWh το χρόνο.
Η Engie υπέγραψε τεχνική και εμπορική σύμβαση συνεργασίας με την Goteborg Energi, προκειμένου να αναπτύξει την εκβιομηχάνιση της μεθόδου μετατροπής ξηρής βιομάζας σε αέριο.
Η Goteborg Energi ανέπτυξε το πρώτο εμπορικό εργοστάσιο μετατροπής ξηρής βιομάζας σε αέριο στην Ευρώπη και παρέχει ενέργεια για την πόλη του Γκέτεμποργκ στη Σουηδία.
Η συμφωνία καλύπτει τρεις κύριους τομείς συνεργασίας:
1. Την ανταλλαγή βιομηχανικής τεχνογνωσίας για την προμήθεια των εργοστασίων και τις δραστηριότητές τους.
2. Την εμπορική συνεργασία για την λιανική πώληση του παραγόμενου «πράσινου» αερίου.
3. Την καινοτομία με τη χρήση των τεχνολογιών αυτών.
Επιπλέον, η Engie συμμετέχει στο έργο Ambigo, το πρώτο εργοστάσιο αεριοποίησης ξηρής βιομάζας που βρίσκεται στην Ολλανδία, από τη συμμετοχή στο οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών αεριοποίησης, που θα είναι περισσότερο επικεντρωμένη στην αξιοποίηση αποβλήτων.
Η Γαλλική εταιρεία θα παρέχει μηχανική και λειτουργική τεχνογνωσία για το έργο.
Η Ολλανδική κυβέρνηση θέλοντας να επιταχύνει την ανάπτυξη της νέας «πράσινης» βιομηχανίας, θα υποστηρίξει το έργο με ένα ειδικό feed-in tariff για την διοχέτευση του παραγόμενου βιοαερίου στο Ολλανδικό δίκτυο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης