Τελευταία Νέα

Η Σαουδική Αραβία ανοίγει τις προσφορές για την πρώτη ηλιακή μονάδα ηλεκτροπαραγωγής

Η Σαουδική Αραβία ανοίγει τις προσφορές για την πρώτη ηλιακή μονάδα ηλεκτροπαραγωγής
Η Abu Dhabi Future Energy και μια μονάδα EDF υπέβαλαν τις χαμηλότερες προσφορές για την κατασκευή του πρώτου ηλιακού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στη Σαουδική Αραβία
Η Abu Dhabi Future Energy (Masdar) και η EDF Energies Nouvelles, μονάδα της Γαλλικής EDF, υπέβαλαν τη χαμηλότερη προσφορά για την κατασκευή της πρώτης ηλιακής εγκατάστασης στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με το  Reuters.
Το ηλιακό φωτοβολταϊκό έργο των 300 μεγαβάτ βρίσκεται στο Sakaka, την επαρχία Al Jouf στα βόρεια του βασιλείου.
Οι δύο εταιρείες υπέβαλαν κοινή προσφορά για ένα εξισωμένο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας (LCOE) 6,69 halalas / ανά κιλοβατώρα (kWh) (0,0178 $ / kWh).
Η Acwa Power με έδρα τη Σαουδική Αραβία κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 8,78 halalas/ kWh.
Η προσφορά περιλαμβάνει το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, το αρχικό κεφάλαιο και το κόστος ανάπτυξης, το κόστος των ιδίων κεφαλαίων και της χρηματοδότησης του χρέους και των τελών λειτουργίας και συντήρησης.
"Όλες οι προσφορές που ανοίχτηκαν την Τρίτη 3/10  θα υποβληθούν σε τεχνική, οικονομική και νομική αξιολόγηση", δήλωσε στο Reuters ο Turki al-Shehri, επικεφαλής του Γραφείου Ανάπτυξης Έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας του υπουργείου Ενέργειας.
Αναφερόμενος στις προσφορές   δήλωσε ότι θα απονεμηθεί στον υποψήφιο με το χαμηλότερο κόστος που πληροί όλα τα κριτήρια συμμόρφωσης που ορίζονται στην αίτηση υποβολής προτάσεων, συμπεριλαμβανομένης μιας απαίτησης τοπικού χαρακτήρα που ανέρχεται στο 30%.
Η αξιολόγηση της προσφοράς θα είναι μια τριμηνιαία διαδικασία, και η συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας θα τεθεί σε ισχύ μέχρι τις 27 Ιανουαρίου, πρόσθεσε.
Τον Απρίλιο, η Σαουδική Αραβία ξεκίνησε το τεράστιο πρόγραμμα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Ριάντ ανακοινώνοντας την έναρξη της διαδικασίας υποβολής προσφορών για το έργο Sakaka, το οποίο αναμένεται να συνδεθεί στο διαδίκτυο το 2018-2019.
 Το έργο Sakaka εκτιμάται ότι κοστίζει περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια.

 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης