Η Statoil επενδύει στην αγορά ηλιακής ενέργειας στη Βραζιλία

Η Statoil επενδύει στην αγορά ηλιακής ενέργειας στη Βραζιλία
Δημιουργία κοινοπραξίας με την Scatec Solar, για την κατασκευή αρκετών μεγάλης κλίμακας ηλιακών σταθμών
Η Νορβηγική Statoil κάνει το πρώτο της βήμα στην ηλιακή ενέργεια  σε συνεργασία με την εταιρεία ανανεώσιμης ενέργειας Scatec Solar, δημιουργώντας μια κοινοπραξία που έχει στόχο την κατασκευή αρκετών μεγάλης κλίμακας ηλιακών σταθμών στη Βραζιλία.
 Οι ευρωπαϊκές πετρελαϊκές εταιρείες, οι οποίες δέχθηκαν έντονες πιέσεις από τις  τιμές του πετρελαίου τα τελευταία δύο χρόνια, εντείνουν την επέκτασή τους σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αναζητώντας νέες πηγές εσόδων.
 Με ποσοστό 40% στο εργοστάσιο Apodi των 162 μεγαβάτ και 50% στην εταιρεία εκτέλεσης έργων, η Statoil προσθέτει ένα ακόμη ‘εργο σε ένα χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας το οποίο μέχρι τώρα αποτελείται κυρίως από υπεράκτια αιολικά έργα.
 "Η Apodi είναι ένα λογικό πρώτο βήμα στην ηλιακή βιομηχανία και μπορεί να καταδείξει πώς η ηλιακή ενέργεια μπορεί να προσφέρει στην Statoil κλιμακούμενες και κερδοφόρες ευκαιρίες ανάπτυξης", ανέφερε η επιχείρηση σε ανακοίνωσή της.
 Η Statoil έχει ήδη σημαντική παρουσία στη Βραζιλία μέσω της συνεργασίας της στο πεδίο Peregrino και ως κάτοχος αδείας στις αναπτυγμένες μέχρι τώρα ανακαλύψεις Caracara και Pao de Acucar.
 Οι μετοχές της Scatec Solar, παραγωγού ηλιακής ενέργειας με γεωργικές εκμεταλλεύσεις στη Μέση Ανατολή, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική, σημείωσαν άνοδο 6,5% μετά τις ανακοινώσεις.
 Τον Σεπτέμβριο, ο Raymond Carlsen, Διευθύνων Σύμβουλος της Scatec Solar, δήλωσε στο Reuters ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες για την κατασκευή των πρώτων σταθμών ηλιακής ενέργειας στο Ιράν, συμμετέχοντας στο κύμα ξένων επιχειρήσεων ενέργειας που επιθυμούν να επενδύσουν στη χώρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης