Τελευταία Νέα

Η Dong Energy μετονομάζεται σε Ørsted και εγκαταλείπει οριστικά τα ορυκτά καύσιμα

Η Dong Energy μετονομάζεται σε Ørsted και εγκαταλείπει οριστικά τα ορυκτά καύσιμα
Η εταιρεία πώλησε τις δραστηριότητές της στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο νωρίτερα φέτος, αποφάσισε να σταματήσει κάθε χρήση άνθρακα και πλέον επενδύει σε νέες τεχνολογίες όπως η αποθήκευση μπαταριών
Η Dong Energy – γνωστή κάποτε ως Δανική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου  (Danish Oil and Natural Gas) - θα αλλάξει το όνομά της για να τιμήσει τον Δανό επιστήμονα που ανακάλυψε τον ηλεκτρομαγνητισμό, σε μια προσπάθεια να σηματοδοτήσει τη μόνιμη απομάκρυνσή της από τα ορυκτά καύσιμα.
Σύμφωνα με τους Financial Times o Thomas Thune Andersen, πρόεδρος της Dong, δήλωσε ότι το παλιό όνομα «δεν αντιπροσωπεύει πλέον αυτό που είμαστε».
Η εταιρεία πώλησε τις δραστηριότητές της στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο νωρίτερα φέτος, αποφάσισε να σταματήσει κάθε χρήση άνθρακα και πλέον επενδύει σε νέες τεχνολογίες όπως η αποθήκευση μπαταριών.
Η εταιρεία θα πραγματοποιήσει έκτακτη γενική συνέλευση για να εγκρίνει την αλλαγή ονόματος σε Ørsted - προς τιμήν του επιστήμονα του 19ου αιώνα Hans Christian Ørsted.
Ο Henrik Pouilsen, διευθύνων σύμβουλος  της Dong / Ørsted, δήλωσε: "Το καινούριο μας όνομα αναγνωρίζει τον Hans Christian. Η περιέργεια, η αφοσίωση και το ενδιαφέρον του Ørsted για τη φύση και η ταυτότητά του μαρτυρούν την καινοτομία και την βαθιά κατανόηση της φύσης, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία ενός κόσμου που θα βασίζεται αποκλειστικά στην πράσινη ενέργεια ».

www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης