Shell, Eneco και Mitsubishi πωλούν το 45% υπεράκτιων αιολικών έργων στην Ολλανδία

Shell, Eneco και Mitsubishi πωλούν το 45%  υπεράκτιων αιολικών έργων στην Ολλανδία
Ο Όμιλος κέρδισε το έργο των 700 μεγαβάτ σε πλειστηριασμό πέρυσι
Η Royal Dutch Shell Plc και οι εταίροι της Eneco Holdings NV και Mitsubishi Corp. επιδιώκουν να πουλήσουν μερίδια σε δύο ολλανδικά υπεράκτια έργα αιολικής ενέργειας  έργο που  ενδέχεται να χρειασθεί 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξή του .
Οι εταιρείες προσπαθούν να μειώσουν την ιδιοκτησία τους στα αιολικά πάρκα Borssele III και IV κατά 45%, σύμφωνα με  πηγές που επικαλείται το Bloomberg.
 Ο τέταρτος εταίρος, h  Van Oord NV, διατηρεί το μερίδιό του στο έργο.
Η κίνηση θα επιτρέψει στις εταιρείες να μειώσουν την οικονομική τους έκθεση στα αιολικά πάρκα και να τοποθετηθούν σε νέα έργα με δυνατότητες υψηλότερων αποδόσεων.
Η Shell ανακοίνωσε μόνο ότι προσπαθεί να προσελκύσει επιπλέον επενδυτές, αρνούμενη να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.
 Η στρατηγική της είναι να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των πρώτων σταδίων των γιγάντιων αιολικών πάρκων και να αποφύγει την κατοχή περιουσιακών στοιχείων ως μακροπρόθεσμων δραστηριοτήτων, που προσφέρει μια σταθερή αλλά πιο αργή αποπληρωμή.
"Αυτό αποτελεί μέρος μιας προγραμματισμένης αξιολόγησης από την κοινοπραξία για τον καλύτερο τρόπο χρηματοδότησης του έργου και των μελλοντικών υπεράκτιων αιολικών έργων μακροπρόθεσμα", ανέφερε σε ανακοίνωσή της  η Eneco. "Τα υπεράκτια αιολικά έργα απαιτούν σημαντικό κεφάλαιο. Είμαστε στην ενεργειακή μετάβαση για τη μακρινή μεταφορά. "
Το έργο σηματοδότησε την πρώτη είσοδο της Shell σε μεγάλης κλίμακας υπεράκτια αιολικά έργα.
Η Shell και οι συνεργάτες της κέρδισαν σύμβαση για την κατασκευή των εγκαταστάσεων 22 χιλιόμετρα (14 μίλια) από το λιμάνι της πόλης Zeeland στις Κάτω Χώρες τον περασμένο Δεκέμβριο, σε κυβερνητικό πλειστηριασμό για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με την συμμετοχή 26 διαγωνιζόμενων  
Με μια συνδυασμένη χωρητικότητα 700 megawatts, οι μονάδες ενδέχεται να απαιτούν επενδύσεις 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι να ολοκληρωθούν το 2020, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Bloomberg. Με αυτούς τους υπολογισμούς, ένα μερίδιο 45% μπορεί να αξίζει περίπου 630 εκατομμύρια δολάρια.
Καμία από τις εταιρείες δεν αποκάλυψε τα συγκεκριμένα ποσοστά συμμετοχής στο σχέδιο ή τις προοπτικές τους για το σύνολο των απαιτούμενων επενδύσεων. Πηγή του Bloomberg  ανέφερε ότι η Shell κατέχει το 50%, η Eneco 30% , και οι Van Oord και Mitsubishi κατέχουν από 10 %.

www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης