Επιδόσεις - ρεκόρ για το Ηνωμένο Βασίλειο: Το 29% της ηλεκτρικής ενέργειας παράγεται από ΑΠΕ

Επιδόσεις - ρεκόρ για το Ηνωμένο Βασίλειο: Το 29% της ηλεκτρικής ενέργειας παράγεται από ΑΠΕ
Μεγάλο μέρος αυτής της αύξησης προέρχεται από τις χερσαίες αιολικές εγκαταστάσεις, οι οποίες παρήγαγαν 50% περισσότερη ενέργεια σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2016
Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε επιδόσεις-ρεκόρ για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Σύμφωνα με πρόσφατη κυβερνητική έκθεση, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με την μερίδα του λέοντος να ανήκει στην αιολική ενέργεια, αντιπροσωπεύουν πλέον σχεδόν το ένα τρίτο της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Συγκεκριμένα, το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε ποσοστό-ρεκόρ 29,8% κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2017, αυξημένο κατά 4,4 ποσοστιαίες μονάδες από το δεύτερο τρίμηνο του 2016, αντανακλώντας τόσο την αυξημένη αιολική ικανότητα και τις υψηλές ταχύτητες ανέμου, όσο και τη χαμηλότερη συνολική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με την έκθεση.
Η πρόσφατη έκθεση αναφέρει επίσης ότι η συνολική παραγωγική δυναμικότητα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αυξήθηκε στα 38 γιγαβάτ στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2017.
Μεγάλο μέρος αυτής της αύξησης προέρχεται από τις χερσαίες αιολικές εγκαταστάσεις, οι οποίες παρήγαγαν 50% περισσότερη ενέργεια σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2016, ενώ οι υπεράκτιες αιολικές εγκαταστάσεις αύξησαν την παραγωγή τους κατά 22% στο ίδιο διάστημα.
«Είναι πράγματι καταπληκτικό το γεγονός ότι σχεδόν το ένα τρίτο της ηλεκτρικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με την αιολική ενέργεια να οδηγεί το δρόμο», δήλωσε η Έμμα Πίντσμπεκ, διευθύντρια βιομηχανίας στο μη κερδοσκοπικό ίδρυμα RenewableUK, στη βρετανική εφημερίδα «The Independent».
«Ο τομέας ανανεώσιμης ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου είναι μια ιστορία βιομηχανικής επιτυχίας, που προσελκύει επενδύσεις, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και τροφοδοτεί την οικονομία μας», πρόσθεσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης