Η αιολική ενέργεια στα καλύτερα της - Κάθε 2,5 ώρες μια ανεμογεννήτρια εγκαθίσταται στις ΗΠΑ

Η αιολική ενέργεια στα καλύτερα της - Κάθε 2,5 ώρες μια ανεμογεννήτρια εγκαθίσταται στις ΗΠΑ
Tοποθετήσεις στα ανθρακωρυχεία προτείνει το Energy and Capital
«Κάθε δυόμισι ώρες, μια νέα ανεμογεννήτρια εγκαθίσταται στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017, σημειώνοντας το ισχυρότερο ξεκίνημα για την αιολική βιομηχανία σε οκτώ χρόνια» σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Αιολικής Ενέργειας.
"Ενεργοποιήσαμε περισσότερα megawatts το πρώτο τρίμηνο από ό, τι τα τρία πρώτα τρίμηνα του περασμένου έτους μαζί", δήλωσε ο Tom Kiernan, Διευθύνων Σύμβουλος της AWEA.
Σε εθνικό επίπεδο, ο αέρας παρείχε το 5,6% του συνόλου της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται το 2016, ποσότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που υπερδιπλασιάστηκε από το 2010.
Σύμφωνα με το Energy and Capital μεγάλο μέρος της ζήτησης για νέα παραγωγή αιολικής ενέργειας τα τελευταία χρόνια προέρχεται από εταιρείες της Fortune 500 όπως η  Home Depot, Wal-Mart, και η Microsoft που αγοράζουν αιολική ενέργεια σε μεγάλο βαθμό για το χαμηλό και  σταθερό κόστος τους.
Πολλοί θα πρότειναν σύμφωνα με το Energy and Capital να “παίξετε” αυτό το boom στην ενέργεια με το να  αγοράσετε Tesla, την εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ή GE, ένας σημαντικό παραγωγό ανεμογεννητριών. Αλλά αυτό δεν ευσταθεί.
Ο τρόπος για να παιχθεί το άλμα της ενέργειας είναι η επένδυση τους ανθρακωρύχους.
Είναι σοβαρά υποτιμημένα, έχουν ό, τι οι αυτοκινητοβιομηχανίες EV χρειάζονται απεγνωσμένα και θα δουν τα περιθώρια, τα εισοδήματά τους, τα έσοδά τους και οι τιμές των μετοχών να φτάσουν στα ύψη ενώ το κοβάλτιο προσφέρεται για επενδύσεις..

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης