Τελευταία Νέα

Χρηματοδότηση 50 εκατ. δολ. από την Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης για την ενίσχυση της ηλιακής ενέργειας στη Σρι Λάνκα

Χρηματοδότηση 50 εκατ. δολ. από την Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης για την ενίσχυση της ηλιακής ενέργειας στη Σρι Λάνκα
Η ADB  θα διαχειρίζεται επίσης 1 εκατομμύριο δολάρια τεχνικής βοήθειας από το Ασιατικό Ταμείο Καθαρής Ενέργειας.
Η Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης ( Asian Development Bank ADB) ενέκρινε δάνειο ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων για τη χρηματοδότηση των συστημάτων παραγωγής ηλιακής ενέργειας στις οροφές των κτιρίων στη Σρι Λάνκα, ανακοίνωσε την Τετάρτη.
Η ADB σημείωσε σύμφωνα με το CNBC ότι το project “Rooftop Solar Generation”   θα αυξήσει την πρόσβαση σε "καθαρή και αξιόπιστη ενέργεια" στη χώρα.
Το έργο θα χρηματοδοτήσει  υπο - προγράμματα ηλιακής ενέργειας ισοδύναμα με 50 μεγαβάτ πρόσθετης χωρητικότητας, πρόσθεσε η ADB.
Έχει εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας και αναμένεται να κοστίσει συνολικά 59,8 εκατομμύρια δολάρια, με τον ιδιωτικό τομέα να συμμετείχε με κεφάλαια ύψους 9,8 εκατομμυρίων δολαρίων.
"Ο ενεργειακός τομέας της Σρι Λάνκα έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο τις τελευταίες δυόμισι δεκαετίες με στόχο να φέρει ηλεκτρική ενέργεια σε όλους σχεδόν τους πολίτες της χώρας", επεσήμανε ο Mukhtor Khamudkhanov, της ADB. "Αλλά υπάρχει ανάγκη διαφοροποίησης του ενεργειακού μίγματος της χώρας προς περισσότερες ανανεώσιμες και βιώσιμες πηγές", πρόσθεσε.
Η ADB δήλωσε ότι θα διαχειρίζεται επίσης 1 εκατομμύριο δολάρια τεχνικής βοήθειας από το Ασιατικό Ταμείο Καθαρής Ενέργειας.
Αυτό θα χρησιμοποιηθεί, μεταξύ άλλων, για να βοηθήσει στην οικοδόμηση ικανοτήτων και στη στήριξη της υλοποίησης του σχεδίου στη Σρι Λάνκα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης