Τελευταία Νέα

Η Statkraft εκχωρεί περιουσιακά στοιχεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε τέσσερις αγορές

Η Statkraft εκχωρεί περιουσιακά στοιχεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε τέσσερις αγορές
Η Statkraft απέκτησε από την Norfund την πλήρη ιδιοκτησία υδροηλεκτρικής, ηλιακής και αιολικής ενέργειας στο Περού, τη Βραζιλία, τη Χιλή, την Ινδία και το Νεπάλ, στο πλαίσιο της στρατηγικής της να λειτουργεί σε λιγότερα μέρη αλλά αυξάνει την ιδιοκτησία της σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
H Νορβηγική  Statkraft αντάλλαξε τις μονάδες υδροηλεκτρικής ενέργειας στον Παναμά, το Λάος, τις Φιλιππίνες και τη Ζάμπια με άλλα ενεργειακά στοιχεία από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη Νότια Αμερική και την Ασία συνιδιοκτησίας του νορβηγικού αναπτυξιακού ταμείου.
Η Statkraft απέκτησε από την Norfund την πλήρη ιδιοκτησία υδροηλεκτρικής, ηλιακής και αιολικής ενέργειας στο Περού, τη Βραζιλία, τη Χιλή, την Ινδία και το Νεπάλ, στο πλαίσιο της στρατηγικής της να λειτουργεί σε λιγότερα μέρη αλλά αυξάνει την ιδιοκτησία της σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
"Θέλουμε να επικεντρωθούμε σε λιγότερες αγορές και να έχουμε ένα σχέδιο για την αύξηση της χωρητικότητας αιολικής και ηλιακής ενέργειας", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Statkraft Lars Magnus Gunther.
Στην Statkraft και την Norfund ανήκουν  περιουσιακά στοιχεία μέσω κοινών επιχειρήσεων. Η συναλλαγή αφορούσε ανταλλαγή μετοχών στις επιχειρήσεις και πληρωμή σε μετρητά.
Η Statkraft δεν αποκάλυψε την αξία της συμφωνίας, λέγοντας ότι θα αποκαλύψει ότι κατά τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου στις 26 Οκτωβρίου.
Η χρησιμότητα επικεντρώνεται σε αγορές με περισσότερο εμπορικό δυναμικό, όπου έχει ήδη εδραιωθεί, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας. "Υπάρχει μια διαφορά στην στρατηγική καθώς είμαστε μια εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας και αυτοί (Norfund) είναι ένα επενδυτικό ταμείο", σημείωσε.
Η Norfund, που ανήκει στο νορβηγικό κράτος, επενδύει σε χώρες όπου "τα έργα δεν θα είχαν πραγματοποιηθεί διαφορετικά λόγω υψηλού κινδύνου και έλλειψης κεφαλαίου", δήλωσε η εκπρόσωπος Inger Nygaard και συμπλήρωσε ότι η τεχνογνωσία της  Norfund επικεντρώθηκε σε περιορισμένο αριθμό χωρών, πολλές από τις οποίες είναι φτωχές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης