WindEurope: Η Ευρώπη μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις 351 δισ. ευρώ στην αιολική ενέργεια

WindEurope: Η Ευρώπη μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις  351 δισ. ευρώ στην αιολική ενέργεια
Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να δημιουργήσει 716.000 θέσεις εργασίας με στόχο τα κράτη μέλη να παράγουν το 35% της ενέργειας τους από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέσα σε 12 χρόνια
Η βιομηχανία αιολικής ενέργειας της Ευρώπης μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις ύψους 351 δισ. ευρώ (417 δισ. δολ.) μέχρι το 2030 εάν οι χώρες υιοθετήσουν μεταρρυθμίσεις και στόχους για τα ενεργειακά τους συστήματα το επόμενο έτος, επεσήμανε  η εμπορική ένωση WindEurope.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να δημιουργήσει 716.000 θέσεις εργασίας με στόχο τα κράτη μέλη να παράγουν το 35% της ενέργειας τους από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέσα σε 12 χρόνια, ανέφερε  σύμφωνα με το Bloomberg η ομάδα με έδρα τις Βρυξέλλες σε μια εξαμηνιαία έκθεση που παρουσιάζει σενάρια για τη βιομηχανία .
Η αιολική ενέργεια παρέχει σήμερα περίπου το 10% της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη και το μειωμένο κόστος της τεχνολογίας την καθιστά μια ολοένα και πιο βιώσιμη εναλλακτική λύση από τα ορυκτά καύσιμα, ανέφερε η ομάδα. Ακόμη και η υπεράκτια αιολική ενέργεια, που ήταν η πιο δαπανηρή μορφή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, έκλεισε φέτος συμβάσεις μηδενικής επιδότησης.
"Είναι ένας ρεαλιστικός στόχος, αλλά εξαρτάται από το πόσο γρήγορη είναι μεταρρύθμιση της ενέργειας ", δήλωσε ο Ivor Catto, διευθύνων σύμβουλος του RES Group και πρόεδρος της WindEurope, πριν από την κυκλοφορία της έκθεσης την Τρίτη. "Η τεχνολογία κινείται ταχύτατα".
Τα μέλη του ΟΗΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρόκειται να υιοθετήσουν ένα νέο πακέτο  "Καθαρής Ενέργειας για Όλους τους Ευρωπαίους" έως το 2018, το οποίο θα περιλαμβάνει και νέους ενεργειακούς στόχους μετά το 2020, σύμφωνα με την WindEurope.
 Η βιομηχανία εκτιμά  ότι η αβεβαιότητα σχετικά με την κυβερνητική στήριξη για την επόμενη δεκαετία περιορίζει τις επενδύσεις.
Το κεντρικό σενάριο της WindEurope θεωρεί ότι η ΕΕ πληροί τον σημερινό στόχο της για 27% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για το 2030. Η ικανότητα αιολικής ενέργειας θα υπερδιπλασιαστεί σε 323 γιγαβάτ. Αυτό είναι υψηλότερο από τις συνήθεις προβλέψεις του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα απαιτούσε 239 δισ. Ευρώ, επεσήμανε η ομάδα.
Αν όμως η ΕΕ συμφωνήσει να αυξήσει τους στόχους του για το 2030 στο προσεχές πακέτο, η χωρητικότητα θα ανέλθει σε σχεδόν 400 γιγαβάτ.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης