ΗΠΑ: Η Ameren Missouri επενδύει 1 δισ. δολ. σε ΑΠΕ, προσθέτοντας 700 megawatts αιολικής ενέργειας

ΗΠΑ: Η Ameren Missouri επενδύει 1 δισ. δολ. σε ΑΠΕ, προσθέτοντας 700 megawatts αιολικής ενέργειας
Η επιχείρηση  θέτει το στόχο της μείωσης των εκπομπών άνθρακα στο 80% έως το 2050 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2005
Μια θυγατρική αμερικανικής επιχείρησης κοινής ωφέλειας, η Ameren Corporation έχει εκπονήσει σχέδια για την προσθήκη "τουλάχιστον" 700 μεγαβάτ παραγωγής αιολικής ενέργειας μέχρι το 2020.
Σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα 24/9, η Ameren Missouri ανέφερε ότι το σχέδιο θα υποστηριχθεί από μια επένδυση περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων και ότι σχεδιάζει επίσης να προσθέσει 100 μεγαβάτ ηλιακής ενέργειας κατά τα επόμενα 10 χρόνια.
"Αυτή είναι η μεγαλύτερη δέσμευση της  Ameren Missouri για καθαρές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας", δήλωσε ο Michael Moehn, πρόεδρος του Ameren Missouri σύμφωνα με το CNBC.
«Δεσμευόμαστε να προσφέρουμε στους πελάτες μας καινοτόμες λύσεις που είναι τόσο οικονομικά αποδοτικές όσο και περιβαλλοντικά υπεύθυνες, διατηρώντας ταυτόχρονα την αξιοπιστία που προσδοκούν», πρόσθεσε ο Moehn.
Η Ameren Missouri δήλωσε ότι η νέα παραγωγή αιολικής ενέργειας αναμένεται να βασίζεται στο Μιζούρι και τις γειτονικές πολιτείες, χρησιμοποιώντας "ανεμογεννήτριες".
Η τοποθεσία, η πηγή και το κόστος της νέας γενιάς ήταν ακόμα υπό διαπραγμάτευση με τους προγραμματιστές, πρόσθεσε.
"Αναμένουμε ότι αυτή η τεράστια αύξηση στην παραγωγή αιολικής ενέργειας θα προσφέρει μεγάλη αξία στους πελάτες μας, οι οποίοι θα εξοικονομήσουν χρήματα από το ενεργειακό κόστος", πρόσθεσε ο Moehn.
Η επιχείρηση ανέφερε επίσης ότι θέτει το στόχο της μείωσης των εκπομπών άνθρακα στο 80% έως το 2050 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2005.
Ο Moehn δήλωσε ότι το Ameren Missouri ο πρώτος επενδυτής  που ανήκει σε επιχείρηση κοινής ωφέλειας - και ένας από τους πρώτους στη χώρα - που «ανακοινώσει έναν στόχο εκπομπών άνθρακα αυτού του μεγέθους».
Διαγράφοντας περαιτέρω αυτόν τον στόχο, η εταιρεία δήλωσε ότι στοχεύει σε μείωση κατά 35%  μέχρι το 2030 και μείωση κατά 50% μέχρι το 2040.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης